powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. πίσω από κύκλωμα ναρκωτικών αξίας 40.000.000 ευρώ!

Απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται πως είχε αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Ο ίδιος συνελήφθη μετά από τον εντοπισμό 370 κιλών ηρωίνης σε νταλίκα στο λιμάνι της Πάτρας.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης η οποία έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική
Ελλάδα και σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμόδιων αξιωματικών επρόκειτο να αποφέρει κέρδη στους εμπόρους ναρκωτικών, τα οποία μπορεί να έφταναν ακόμα και τα 40.000.000 ευρώ.
Αυτήν την ώρα έχει εξαρθρωθεί το ελληνικό σκέλος της διεθνούς σπείρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές άλλων χωρών και την αμερικανική DEA.
Ήδη έχουν συλληφθεί ο 60χρονος απόστρατος αξιωματικός, ο οποίος φέρεται ως οργανωτής της μεταφοράς της ηρωίνης, καθώς και δύο οδηγοί νταλίκας, 45 και 33 ετών. Αναζητούνται ένας 54χρονος επιχειρηματίας, συνέταιρος του απόστρατου αξιωματικού, κι ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα τα ναρκωτικά, που αποθηκεύτηκαν σε αποθήκη του απόστρατου στο Περιστέρι.

Ο πρώην αστυνομικός είχε υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής τη δεκαετία του 1990, ενώ έφτασε στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή και αποστρατεύτηκε το 1998, μετά από δικό του αίτημα, με τον βαθμό του ταξίαρχου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η επαγγελματική «βιτρίνα» του ήταν επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων, ναυτιλιακές πρακτορεύσεις σε μεταφορές εμπορευμάτων και ναυτιλιακές εταιρείες που φαίνεται πως διατηρούσε με συνέταιρο τον 54χρονο, ο οποίος αναζητείται και φέρεται να βρίσκεται στην Τουρκία.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την Δίωξη Ναρκωτικών, μετά από πληροφορία πως νταλίκα που επρόκειτο να έλθει στην Ελλάδα, επρόκειτο να παραλάβει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης για τη δυτική Ευρώπη.

Το φορτηγό εντοπίστηκε την Πρωταπριλιά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και μετέφερε νόμιμο φορτίο γάλατος με προορισμό τον Πειραιά. Μία εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, οι μεταφορείς ήρθαν σε επαφή με τον απόστρατο αστυνομικό, από την αποθήκη του οποίου παρέλαβαν τα 370 κιλά ηρωίνης. Έκρυψαν τα ναρκωτικά στο κάτω μέρος της καρότσας της νταλίκας, φορτώνοντας από πάνω σιδερένιους σωλήνες κι εργαλεία για επισκευές λεβήτων πλοίων, φορτίο που παρέλαβαν νόμιμα από εταιρεία, με τελικό προορισμό την Αμβέρσα του Βελγίου.

Η αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση και το φορτηγό ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάτρας, πριν αναχωρήσει με πλοίο για την Ανκόνα της Ιταλίας. Διαπιστώθηκε ότι μετέφερε το φορτίο των ναρκωτικών και μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα Αττικής, όπου ερευνήθηκε και βρέθηκε η ηρωίνη.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η ηρωίνη είναι υψηλής καθαρότητας και η τιμή της στην χονδρική αγορά φτάνει τα 7.350.000 ευρώ. Μπορεί όμως να νοθευτεί σε σημείο που να φτάσει τους δύο τόνους, οπότε η τιμή της στην λιανική αγορά ξεπερνά ακόμα και τα 40.000.000 ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν στο πολυτελές σπίτι του απόστρατου αξιωματικού, αλλά κι άλλους χώρους στην Αττική και την Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο πιστόλια.

• Ένα περίστροφο.

• 60 φυσίγγια πιστολιών.

• 21.250 ευρώ.

• 12.350 δολάρια.

• 30 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.