powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Νεες προσλήψεις Λιμενοφυλάκων με αλλαγές στην προκήρυξη του Λιμενικού

Ξεμπλοκάρει το υπουργείο Ναυτιλίας τον διαγωνισμό που εκκρεμεί και αφορά την κατάταξη και πρόσληψη 49 δόκιμων Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα.
Με νέα τροποιημένη προκήρυξη που θα εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι θα ξεμπλοκάρει το Υπουργείο Ναυτιλίας τις προσλήψεις Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα ενώ γίνεται πλέον γνωστό ότι δρομολογείται η αλλαγή
του πλαισίου για την εισαγωγή υποψηφίων στο Σώμα και θα γίνεται μεσω των Πανελληνίων εξετάσεων
Η προκήρυξη θα περιέχει αλλαγές που θα εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και θα αφορά υποψηφίους που έχουν γεννηθεί από 1ης/1/1988 και μετά.
Σημειώνεται πως στον διαγωνισμό που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, το όριο ηλικίας των υποψηφίων ήταν το 26ο έτος, ενώ η διαδικασία περιελάμβανε γραπτή εξέταση και μόρια.
Παράλληλα δρομολογείται η αλλαγή του πλαισίου για την εισαγωγή υποψηφίων στο Σώμα μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς και η ίδρυση Ακαδημίας Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Τέλος, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατάταξη 155 ήδη επιτυχόντων (110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων) στο Λιμενικό Σώμα.

Ταυτόχρονα απεστάλη Ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που αφορά τη δυνατότητα πρόσληψης 83 επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Υπαξιωματικών έτους 2014 και 69 επιλαχόντων του διαγωνισμού Δοκίμων Σημαιοφόρων έτους 2014, οι οποίοι έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από επιτυχόντες συνυποψηφίους τους.