powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής με την Υφυπουργό Παιδείας της Μολδαβίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος υποδέχτηκε  την Τετάρτη 22 Απριλίου στο γραφείο του στο Διοικητήριο Πολυγύρου, 3μελή αντιπροσωπεία από τη Μολδαβία, αποτελούμενη από την Υφυπουργό Παιδείας, Angela Zibrou, την Αντιπεριφερειάρχη του Κισινάου (πρωτεύουσας της χώρας)Tatiana Nagnibeda –
Tverdojleb, και τη Γραμματέα της Eugenia Antoci,  
Την 3μελή αντιπροσωπεία συνόδευσε  ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής κος Πασαλής Γιώργος.
          Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Μολδαβικής αντιπροσωπείας  στη Χαλκιδική, με σκοπό την γνωριμία  με φορείς του Νομού και την έναρξη συνεργασίας, σε θέματα όπως η ανταλλαγή μαθητών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και η φιλοξενία παιδιών από την Μολδαβία σε παιδικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής καθώς επίσης η έναρξη εμπορικών συναλλαγών . Παράλληλα η κα Ζibrou ανακοίνωσε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά η ελληνική γλώσσα θα αποτελεί την δεύτερη επίσημη γλώσσα των σχολείων της Μολδαβίας.
       Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις ανακοινώσεις και τις προθέσεις τους  και επιβεβαίωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής είναι διαθέσιμη να συνδράμει σε οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλει  στην προβολή της Χαλκιδικής στο εξωτερικό σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού αλλά και εμπορικών συναλλαγών .