powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αθωώθηκαν οι αντιδήμαρχοι για την πεζή που… σκόνταψε στο πεζοδρόμιο

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο πρώην αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη από αμέλεια, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε πεζή, η οποία είχε σκοντάψει σε σπασμένο πλακάκι κεντρικού δρόμου, με συνέπεια να πάθει κάκωση ποδοκνημικής.
Πρόκειται για τους πρώην αντιδημάρχους Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη και Περιβάλλοντος Κώστα Ζέρβα, ενώ μαζί τους κατηγορήθηκε και αθωώθηκε από το
ίδιο δικαστήριο πρώην διευθυντής Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εγκαλούσα σκόνταψε σε “διαρραγείσα πλάκα πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στην ακάλυπτη δενδροδόχο, που είχε υψομετρική διαφορά από το πεζοδρόμιο”.
Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η εγκαλούσα περιέγραψε το περιστατικό το οποίο συνέβη το καλοκαίρι του 2012, επί της οδού Εγνατίας 31-33.
Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι, απολογούμενοι, αρνήθηκαν ότι φέρουν ευθύνη για το ατύχημα. Χαρακτηριστική ήταν η απολογία του Ανδρέα Κουράκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι την ευθύνη για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων φέρουν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες των ακινήτων.
Ο Κ. Ζέρβας τόνισε ότι ο κανονισμός δεν προβλέπει την κάλυψη των δενδροδόχων για την προστασία των πεζών.


Την απαλλαγή των κατηγορουμένων είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος στην αγόρευσή του σημείωσε πως υπάρχει μια εγγυητική ευθύνη του δήμου για τα πεζοδρόμια αλλά ο ίδιος ο πολίτης φέρει την ευθύνη και όχι το πεζοδρόμιο.