powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Κανταράς Τάσος: Η Eldorado Gold, και τα παπαγαλάκια της επιλέγουν τακτικές «κατσαρόλας» και «εκβιασμού».

16-04-15 Σκουριές από  Propontida NoGold 
Η Eldorado Gold πρέπει να αντιληφθεί ότι η πανέμορφη Χαλκιδική δεν είναι ιδιοκτησία της, ότι δεν είναι αφεντικό στη χώρα ούτε η Χαλκιδική «πειραματόζωο» περιβαλλοντικής καταστροφής για τα κέρδη της.
Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. 
Υπερασπιζόμαστε με όλη τη δύναμή μας το δικαίωμα τωνεργαζομένων στη διαμαρτυρία, ακόμα και αν στρέφεται άδικα
κατά της κυβέρνησής μας. 
Σεβόμαστε πλήρως τις ανησυχίες των εργαζομένων για τη δουλειά τους. 
Τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. 
Αντίθετα, οι θέσεις εργασίας τους απειλούνται από την πολυεθνική Eldorado Gold η οποία παριστάνει περιστασιακά τον ευεργέτη τους, μόνο και μόνο για να τους χρησιμοποιεί ως «ασπίδα» και μόλις κατοχυρώσει τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της θα πετάξει στο δρόμο πολύ μεγάλο μέρος όσων δουλεύουν σήμερα. 
Εμείς δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους και οι αντιδικίες μας αφορούν μόνο τις αυθαιρεσίες της εταιρείας.
Αν και σεβόμαστε τη διαμαρτυρία των εργαζομένων δεν δεχόμαστε τις απαράδεκτες πρακτικές της πολυεθνικής Eldorado Gold και των εγχώριων υποστηρικτών της, η οποία χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και τις ανησυχίες τους για να συγκαλύψει παράνομες, αυθαίρετες και αντιπεριβαλλοντικές συμπεριφορές που απειλούν τη Χαλκιδική και τους πολίτες της.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η Eldorado Gold δεν είναι κράτος εν κράτει και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως «ασπίδα» τους εργαζόμενους και τις ανησυχίες τους για να διεκδικεί «ασυλία». 
Για να διεκδικεί να παραμένει εκτός ελέγχου προκειμένου να συγκαλύπτει αυθαιρεσίες και καταστροφικές επιλογές.
Η Eldorado Gold πρέπει να αντιληφθεί ότι η πανέμορφη Χαλκιδική δεν είναι ιδιοκτησία της, ότι δεν είναι αφεντικό στη χώρα ούτε η Χαλκιδική «πειραματόζωο» περιβαλλοντικής καταστροφής για τα κέρδη της.
Η Eldorado Gold και τα εγχώρια φερέφωνά της πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να εκβιάσει τη χώρα και την κυβέρνηση. 
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να χρησιμοποιηθούν τακτικές «κατσαρόλας» στη χώρα. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και όχι νεοαποικία πολυεθνικών εταιρειών.
Είναι εντυπωσιακό ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης τα οποία «θάβουν» όλες τις εργασιακές κινητοποιήσεις, προβάλλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Σκουριές μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τις ανομίες και τον απαράδεκτο ρόλο που έχει αναλάβει η Eldorado Gold.
H κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόγραμμα επισκέψεων των αρμόδιων Υπουργών στη Χαλκιδική και στις Σκουριές, καθώς και πρόγραμμα για την κατάθεση πιο εξειδικευμένων προτάσεων για τα μεταλλεία της περιοχής.
Η Eldorado Gold, όμως, και τα παπαγαλάκια της επιλέγουν τακτικές «κατσαρόλας» και «εκβιασμού».
Αυτές οι τακτικές δεν θα περάσουν. 
Η κυβέρνηση θα υπερασπισθεί μέχρι τέλους την προστασία του περιβάλλοντος και το δημόσιο συμφέρον απέναντι στα συμφέροντα όσο ισχυρά και διαπλεκόμενα και αν είναι.
Καλούμε τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν για αυτά τα αιτήματα και να απορρίψουν τις μεθοδεύσεις της Eldorado Gold που επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει για τις δικές της σκοπιμότητες.