powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

22η Επιστημονική Διημερίδα "Ἑξελίξεις στην Αθηροσκλήρωση 2015" Porto Carras 15-16 /5/15

Yπήρξε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας και    προγραμματίστηκε η  εκδήλωση με το γενικό τίτλο «Προστάτευσε την καρδιά σου», που θα αφορά τον πληθυσμό της περιοχής.
H 22η Επιστημονική Διημερίδα  "Ἑξελίξεις στην Αθηροσκλήρωση 2015" θα πραγματοποιηθεί 15-16 Μαϊου 2015 στο Ξενοδοχείο Porto Carras στη Σιθωνία.
Η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ) από της ιδρύσεώς της προσπαθεί
το «υστέρημά της» να το διαθέτει στην ενημέρωση του κοινού αναφορικά για την προληπτική αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου της αθηροσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων γενικότερα.
Για το σκοπό αυτό υπήρξε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας και την Κυριακή, 17 Μαΐου προγραμματίστηκε εκδήλωση με το γενικό τίτλο «Προστάτευσε την καρδιά σου», που θα αφορά τον πληθυσμό της περιοχής.
Ομάδα γιατρών (παθολόγος, καρδιολόγος, διαβητολόγος, ψυχίατρος, παιδίατρος και οδοντίατρος), θα εξετάζουν όσους θα προσέρχονται, θα πραγματοποιούνται μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης, του βάρους σώματος και θα προσδιορίζονται με δακτυλοκέντηση (μέθοδο ξηρής χημείας) το σάκχαρο και η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, με σύγχρονο προσδιορισμό της 10/ετούς επικινδυνότητας για καρδιαγγειακή νόσο.
Η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των παραγόντων κινδύνου της αθηροσκλήρωσης (δυσλιπιδαμία, αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία, κάπνισμα), καθώς και των επιπλοκών της (στεφανιαία νόσος, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, περιφερική αγγειοπάθεια). Μέλη της είναι ιατροί όλων των ειδικοτήτων και άλλοι επιστήμονες που ασχολούνται με τη αθηροσκλήρωση υπό την ευρεία έννοια (διατροφολόγοι, οδοντίατροι, νοσηλευτές, βιοχημικοί, φυσιοθεραπευτές κ.α).