powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Είναι άλλο ζήτημα τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Σκουριές, και άλλο η ανοχή σε ενδεχόμενες αυθαιρεσίες της πολυεθνικής εταιρείας.(3-5-15)

EΡΩΤΗΣΗ: Πρόσφατα αναφέρατε πως «οι Σκουριές δεν είναι οικόπεδο της Eldorado Gold ούτε πειραματόζωο περιβαλλοντικής καταστροφής». Τι στάση θα τηρήσετε στο συγκεκριμένο θέμα; Σταματούν οι εργασίες ή συνεχίζονται;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η στάση μας απέναντι στην Eldorado Gold μπορεί να χαρακτηριστεί με τρεις φράσεις: προστασία του περιβάλλοντος, της δημοκρατικής νομιμότητας και του δημοσίου συμφέροντος.
Εμείς σεβόμαστε πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Eldorado και κυρίως την απασχόλησή τους, την οποία επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε πλήρως και διαχρονικά. Είναι άλλο ζήτημα, όμως, αυτό και άλλο η ανοχή σε ενδεχόμενες αυθαιρεσίες και η τυχόν συγκάλυψη παραβιάσεων και εκτροπών της πολυεθνικής εταιρείας. Εμείς δεν πρόκειται να συνεργήσουμε σε τέτοιες απαράδεκτες τακτικές. Αυτές δεν βοηθούν καθόλου τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας τους και φυσικά τον πανέμορφο τόπο τους.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Παν. Λαφαζάνη στην εφημερίδα ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ'' 
και στην Δώρα Αντωνίου  εδώ