powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Προς παραπομπή αντινομάρχες Χαλκιδικής για άδεια σε εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων στην Κασσάνδρα το 2010

του Βασίλη Παπαναστασούλη 
Αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι της Χαλκιδικής κατηγορούνται ότι χορήγησαν παράνομη άδεια σε εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων σε φερόμενα μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων διατελέσαντες αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι της Χαλκιδικής προτείνει εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Κατηγορούνται ότι το 2010
χορήγησαν παράνομη άδεια εργοστασίου λαθραίων τσιγάρων σε φερόμενα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και σε αστυνομικούς που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.
Στην πρόταση της η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Κονταξή ζητεί να καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων συνολικά 14 κατηγορούμενοι. Κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για ψευδή βεβαίωση, παθητική και ενεργητική  δωροδοκία, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος κ.α.

Πρόκειται για τους τότε προϊστάμενο του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Ν. Μουδανιών,  αντινομάρχη Τουρισμού, Παιδείας και Ποιότητας Ζωής Χαλκιδικής,  αντινομάρχη Οικισμού – Χωροταξίας & Κοινωνικής Πολιτικής, τον ιδιοκτήτη του επίδικου αγροτεμαχίου, τον μηχανικού που συνέταξε τεχνική έκθεση και τον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης κατηγορούνται ο πρόεδρος και τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Χαλκιδικής που εισηγήθηκαν και υπερψήφισαν της έκδοση της αδείας, στις 30 Αυγούστου 2010. ( σχετικό εδώ)
Σύμφωνα με την αντεισαγγελέα, στον σχετικό φάκελο δεν υπήρχαν  εγκρίσεις – γνωμοδοτήσεις του ΕΟΤ, του Δασαρχείου και του Υπουργείου Πολιτισμού κ.α Επιπλέον στις εκτός σχεδίου περιοχές του Ν. Χαλκιδικής δεν επιτρέπεται η δραστηριότητα της βιοτεχνίας συσκευασίας τυποποίησης τσιγάρων και προϊόντων καπνού – ξηραντήριο καπνού, ούτε η επεξεργασία γεωργικών προϊόντων γενικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση.
Ο κατηγορούμενος αντινομάρχης Τουρισμού, Παιδείας και Ποιότητας φέρεται ότι έλαβε από τον φερόμενο ως αρχηγό το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ κατηγορείται ότι ζήτησε κι άλλα 30.000 ευρώ προκειμένου να προβεί σε ενέργειες και να μεσολαβήσει στον δεύτερο κατηγορούμενο αντινομάρχη, στους νομαρχιακούς συμβούλους και στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την έγκριση της συγκεκριμένης άδειας.
 voria.gr
                                                              Το Εργοστάσιο  video



Η αλήθεια ήρθε στο φως τυχαία, μετά από μια πυρκαγιά...




Η υπόθεση ξεκινά στις 7 Ιουνίου στην περιοχή Κελί, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η πυροσβεστική ειδοποιείται για μία φωτιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή και οι πυροσβέστες ανακαλύπτουν το μυστικό που κρύβει μια αποθήκη. Ένα παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων!

Στο συνολικής έκτασης 700 τετραγωνικών μέτρων οικόπεδο βρέθηκαν λαθραία τσιγάρα, παλέτες καπνού, χαρτιά και πακέτα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα, παρασκεύαζε τσιγάρα κυπριακής μάρκας και στη συνέχεια τα διοχέτευε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό. Αποτέλεσμα ήταν το κράτος να χάνει εκατομμύρια ευρώ από τη μη απόδοση ΦΠΑ.

 Μέλη του κυκλώματος ήταν και τέσσερις αστυνομικοί. που παρείχαν κάλυψη στη δράση των λαθρεμπόρων. Ένας Αστυνομικός Υποδιευθυντής που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας Αστυνόμος Β΄ και ένας υπαστυνόμος Α΄, διοικητής και υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας Χαλκιδικής και ένας αστυφύλακας, αδερφός του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι. Από την καταμέτρηση που διενεργούν τα στελέχη του ΣΔΟΕ προκύπτει ότιη αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών, μέχρι αυτή τη στιγμή της έρευνας, ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στα σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν βρεθεί ένα περίστροφο, τρία πιστόλια και δύο κυνηγετικές καραμπίνες.