powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής τοπίου στο παλαιό σχολείο Συκιάς Χαλκιδικής.Οι παρουσιάσεις των μελετών αύριο 15 Μαίου 2015 στις 16:00

Στο παλαιό σχολείο Συκιάς Χαλκιδικής πραγματοποιείται αυτές τις μέρες το διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής τοπίου και αστικού σχεδιασμού “Operative Territories: re-designing the landscapes of tourism” που οργανώνεται από το Urban Transcripts, σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής Τοπίου του

Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Το εργαστήριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων από την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Βραζιλία, την Αυστρία, τη Λιθουανία, την Αίγυπτο, το Πακιστάν και την Ελλάδα που σχεδιάζουν για 3 περιοχές της Σιθωνίας: το Νέο Μαρμαρά, το Αζάπικο και το Πόρτο Κουφό.
Τα σημεία εκκίνησης του εργαστηρίου αποτέλεσαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Σιθωνίας και τα προσφερόμενα πλεονεκτήματα σε συνάρτηση με την ανάδυση σύγχρονων μορφών τουρισμού. 
Η ανάπτυξη του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα έχει οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές/ φυσικές επιρροές. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η τάση θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του ίδιου του τουρισμού, το εργαστήριο αυτό έχει ως στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης ανάμεσα στα πεδία αρχιτεκτονικής -πολιτισμική παραγωγή- και τουρισμού -πολιτισμική κατανάλωση. Χρησιμοποιώντας τους κλάδους της αρχιτεκτονικής τοπίου και του αστικού σχεδιασμού στοχεύει να παράγει πρωτότυπες ιδέες και στρατηγικές σχεδιασμού που προωθούν την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού στη Σιθωνία. 

Μέτα την ολοκλήρωση του 7ήμερου προγράμματος ομαδικής εργασίας, μελέτης της περιοχής, διαλέξεων και κοινωνικών εκδηλώσεων, το εργαστήριο θα παράγει ένα σύνολο προτάσεων για τις επιλεγμένες περιοχές της Σιθωνίας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος την Παρασκευή 15 Μαίου 2015 στις 16:00 στο παλαιό δημοτικό σχολείο Συκιάς θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των μελετών της κάθε περιοχής. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και είναι ανοιχτές στο κοινό.


Για περισσότερρες πληροφορίες κατεβάστε το αναλυτικό οδηγό του εργαστηρίου
http://www.urbantranscripts.org

www.dimossithonias.gr