powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

«Κόβουν» και οι BRICS συντάξεις!

Η γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε χθες ένα μέτρο λιτότητας που μειώνει επιδόματα συντάξεων, ως μέρος της προσπάθειας της Προέδρου Ντίλμα Ρούσσεφ να μειώσει ένα ολοένα αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα οικονομία.Με ψήφους 50 υπέρ και 18 κατά, το μη-δημοφιλές
σχέδιο νόμου 664 επίσης δυσχεραίνει την πρόσβαση σε συντάξεις συγγενών αποθανώντων συνταξιούχων και σε εργατικές αποζημιώσεις. Για να περάσει όμως το νομοσχέδιο, το κυβερνών κόμμα αναγκάστηκε να δεχτεί μια τροπολογία που ζήτησε η βουλή των αντιπροσώπων σύμφωνα με την οποία θα είναι πιό εύκολο για εργαζόμενους να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη σε λιγότερα χρόνια.
Αναμένεται ότι η Ρούσεφ θα ασκήσει βέτο στις αλλαγές, οι οποίες θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις δαπάνες του κράτους μέχρι και 40 δις ρεάλ (12,74 δις δολάρια) μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.
Τη Τρίτη, η γερουσία ενέκρινε ένα παρόμοια τροποποιημένο νομοσχέδιο, το οποίο μειώνει τα επιδόματα ανεργίας. Το νομοσχέδιο 665 θα εξοικονομούσε 9 δις ρεάλ (2,86 δις δολάρια) το χρόνο στο κράτος, αλλά οι τροπολογίες των γερουσιαστών μείωσαν το ποσό σε περίπου 5 δις ρεάλ το χρόνο.
"Αυτές οι δύο ήταν σημαντικές νίκες αυτή την εβδομάδα, αλλά ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί ακόμα, και η μεγάλη μάχη - για το νομοσχέδιο για τη φορολόγιση μισθών - δεν έχει δοθεί ακόμα", είπε ο Γκάμπριελ Πέτρους, αναλυτής με την εταιρεία συμβούλων Barral M Jorge Associates, που εδρεύει στη Μπραζίλια.