powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

H πρώτη αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Άγκυρας, ζήτηση και για Χαλκιδική


Ο τουριστικός οργανισμός Ambotis σε συνεργασία με το operation από το τουριστικό γραφείο Silver Holidays, ξεκινά να ναυλώνει απευθείας πτήσεις charter με την Aegean Airlines συνδέοντας, για πρώτη φορά, την Άγκυρα με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Κύριος στόχος είναι η διευκόλυνση της σύνδεσης της τουρκικής αγοράς με τον προορισμό της Χαλκιδικής, για τον οποίο καταγράφεται
έντονο ενδιαφέρον, και δευτερευόντως με τη Θεσσαλονίκη.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τις 17 έως τις 30 Ιουλίου.
Ιδιοκτήτης της εταιρίας Silver Holidays, Στέφανος Χατζημανώλης τόνισε χθες, κατά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της έναρξης της αεροπορικής σύνδεσης, «Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δίνουμε τη δυνατότητα για πιο ευέλικτα προϊόντα, στο πλαίσιο της καθιέρωσης πλέον της τουρκικής αγοράς ως μιας από τις πιο ελκυστικές για τη χώρα μας. 



Ένας μεγάλος τουριστικός οργανισμός όπως ο Ambotis, δίνει τη δυνατότητα σε 5 εκατ. κατοίκους της πρωτεύουσας της Τουρκίας και των γύρω περιοχών να έρθουν απευθείας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, και όχι με ανταπόκριση μέσω Κωνσταντινούπολης, να μειωθεί πάρα πολύ το κόστος διαμονής τους και να τους δώσει ένα άρτιο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη».
Η συγκεκριμένη συνεργασία στοχεύει κατά κύριο λόγο στην
τουρκική αγορά, η οποία, όπως ειπε ο κ. Χατζημανώλης, «μαζί με τη Ρωσική όπως και τις υπόλοιπες Βαλκανικές αγορές, είναι οι κύριοι πελάτες μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξυπηρετήσουμε κάθε ανάγκη και από την Ευρώπη και από οπουδήποτε, αλλά τα νούμερα είναι πιο μεγάλα από τις χώρες αυτές».Τόνισε μάλιστα ότι χρειάζεται ενιαία προώθηση και προβολή των περιοχών της Μακεδονίας και όχι μεμονωμένες προσπάθειες από κάθε περιοχή ξεχωριστά. 
Όπως είπε, «Η Χαλκιδική κατάφερε μέσα σε πάρα πολύ μικρό διάστημα όχι μόνο να φέρει κόσμο από την Τουρκία, αλλά και να ελιχθεί έξυπνα σε πάρα πολλές αγορές. Ελπίζω το παράδειγμα της Χαλκιδικής να το διδαχθεί και η Πιερία. 
Όταν η Μακεδονία προβάλλεται στο εξωτερικό από διαφορετικές πηγές, τότε χάνεται το νόημα. Το αεροδρόμιο είναι ένα, της Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετεί την Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική. Αν υπάρξει άρτια οργανωμένο σχέδιο, που να οργανώνεται και να εκτελείται από ειδικούς, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα».
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του τουριστικού οργανισμού Ambotis, κυρία Έλενα Γαϊτάνη, είπε ότι παρότι η κύρια δραστηριότητα της εταιρίας είναι το tour operating, τώρα ελήφθη η απόφαση να γίνει άνοιγμα σε νέες αγορές, μία εκ των οποίων είναι και η Τουρκία.«Με τις πτήσεις που θα ξεκινήσουμε στις 17-30 Ιουλίου ποντάρουμε ότι θα φέρουμε αρκετούς τούρκους τουρίστες αλλά και να στείλουμε Έλληνες στην Τουρκία, σε περιοχές όπως η Καππαδοκία, η Τραπεζούντα και η ευρύτερη περιοχή της Άγκυρας», είπε, τονίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από την τουριστική αγορά για τη Χαλκιδική.
«Προσφέρουμε καλή παροχή υπηρεσιών, καλά ξενοδοχεία, με εγγυημένα τρανσφερ, και επιλέξαμε την Aegean για να μπορέσουμε να μπούμε δυναμικά. Οι τιμές θα είναι αρκετά προσιτές, ώστε μια τετραμελής οικογένεια να μπορέσει να έχει ένα καλό πακέτο και να μπορέσει να ξαναέρθει. Στόχος είναι οι πτήσεις από και προς Άγκυρα να υπάρχουν σε τακτική βάση, από οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία ενδιαφερθεί», είπε η κ. Γαϊτάνη.