powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Sani Festival, 2015 “Jazz on the Hill” Το πρόγραμμα από 11 Ιουλίου

traveldailynews.gr
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνοπτικά:

JAZZ ON THE HILL
Σάββατο 11 Ιουλίου
Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke & Eric Harland
Παρασκευή 17 Ιουλίου
HUGH COLTMAN – SHADOWS – τραγούδια του Nat King Cole
Σάββατο 18 Ιουλίου
KURT ELLING – Passion World

GREEK VARIATIONS

Σάββατο 25 Ιουλίου
Έλλη Πασπαλά – Vassilikos: PLAY

SOUNDS OF THE WORLD
Παρασκευή 31 Ιουλίου
SALIF KEITA – Acoustic Project

GREEK VARIATIONS
Σάββατο 8 Αυγούστου
CHRONOS – Δήμητρα Γαλάνη
μία μουσική παράσταση εμπνευσμένη από εξέχοντες Έλληνες ποιητές και συνθέτες
Παρασκευή 14 Αυγούστου
THE OTHER SIDE OF GREECE
Φίλιππος Πλιάτσικας & Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη

Το Sani Festival, μια γιορτή της μουσικής, που ξεκίνησε το 1993, για να καθιερωθεί μετά από 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας ως μια διοργάνωση με υψηλό προφίλ και διακριτό στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας, αποκτώντας στην πορεία και διεθνές αντίκτυπο, οδεύει αισίως στην 23η διοργάνωσή του παρασύροντας μας στη μαγεία του. 


Ιδιαίτερα γνωστό διεθνώς πλέον για το τριήμερο αφιέρωμά του στην παγκόσμια σκηνή της jazz, μέσω της θεματικής ενότητας “Jazz on the Hill”, το Sani Festival ταυτοποιήθηκε ως ένα μουσικό–κυρίως- φεστιβάλ, με σαφείς θεματικές ενότητες, που αγκαλιάζουν μουσικά είδη πολλές φορές μη “εμπορικά”, ενώ στην πορεία φλέρταρε και με άλλες τέχνες, οι οποίες αλληλεπιδρούν με τη μουσική .

Για την 23η έκδοση της καλοκαιρινής γιορτής της μουσικής, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Sani Festival, Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη, μιλώντας για το φετινό προγράμμα , τονίζει ότι στήθηκε ένα πρόγραμμα συνυφασμένο με τη φιλοσοφία και τους κύριους στόχους του φεστιβάλ, που γεφυρώνουν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας, αυτούς του πολιτισμού και του τουρισμού, που αναδεικνύουν τη βασική αξία της πολιτιστικής αποκέντρωσης μέσα από εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας , που αναπτύσσουν τον διάλογο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης με την ουσιαστική επικοινωνία των ανθρώπων -γηγενών και ξένων επισκεπτών της περιοχής- μέσα από την τέχνη, που συνδέουν την ποιοτική ψυχαγωγία με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα ενός διαφοροποιημένου, επιμελημένου τουριστικού προιόντος
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δομημένο σε θεματικές ενότητες με κύριο συστατικό τις αποκλειστικές μετακλήσεις ανερχόμενων, αλλά και καταξιωμένων δημιουργών του παγκόσμιου μουσικού γίγνεσθαι, αλλά και την ανάδειξη της ελληνικής σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

Σ’ αυτό το πνεύμα, στόχος του προγραμματισμού για τη φετινή έκδοση του “Jazz on the Hill” είναι η γνωριμία με το κοινό διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών της jazz, σε μια θεματική που αφορά στους άνδρες jazz vocalists.

Τέσσερις άνδρες μουσικοί και βιρτουόζοι του είδους, οι Chris Potter, Dave Holland, Lionel Loueke και Eric Harland θα ανοίξουν τη φετινή αυλαία του  “Jazz on the Hill”, μια εισαγωγή στην καθαρόαιμη αυτοσχεδιαστική jazz. (11/7)

Στη συνέχεια, ο Hugh Coltman, o προτεινόμενος rising star της φετινής ενότητας του Jazz on the Hill, στην πρώτη και αποκλειστική εμφάνισή του στην Ελλάδα, ο οποίος θα παρουσιάσει στο Λόφο της Σάνης το νέο του project, τις διασκευές των τραγουδιών του Nat King Cole με τα οποία μεγάλωσε και φυσικά αγάπησε. (17/7)

Η θεματική του Jazz on the Hill κλείνει με έναν καλλιτέχνη-πολιτιστικό σύμβολο στις ΗΠΑ. Ο βραβευμένος πολλάκις με Grammy Kurt Elling, ένας από τους διασημότερους jazz vocalists με πολλές διακρίσεις και βραβείακι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της jazz στην εποχή μας- ανεβαίνει στο Λόφο της Σάνης για μια και μοναδική συναυλία στον ελλαδικό χώρο. (18/7)

Μια σημαντικότατη μουσική προσωπικότητα, ένας από τους κυριότερους και διασημότερους εκπροσώπους της world music, ο Salif Keita, θα εκπροσωπήσει μ' ένα ιδιαίτερο ακουστικό project το είδος στη θεματική “Sounds of the World”. (31/7)

Τέλος, τρεις ξεχωριστές συναυλίες , το περιεχόμενο των οποίων αναδεικνύει την ελληνική δημιουργία στο σύνολό της μέσα από την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη μουσική, θα συνθέσουν την ενότητα “Greek Variations”. 

Από την ελληνική μουσική σκηνή θα θαυμάσουμε το “Play” με την Έλλη Πασπαλά και τον Vassilikos (25/7),τη ∆ήμητρα Γαλάνη σε ένα μοναδικό, οπτικοακουστικό πρότζεκτ με τίτλο “Chronos”  (8/8) και μια σύμπραξη του Φίλιππου Πλιάτσικα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μια μουσικήπαράσταση με τίτλο “The Other Side of Greece” (14/8).

Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη