powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής 'Άθωνος Όψεις΄Παλάνη Χρήστου Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο Ιερισσού 28 Ιουνίου 2015 ώρα 8 μ.μ.

Όλα τα έργα του αντλούν την θεματολογία τους από  το εκπληκτικό τοπίο του Αγίου Όρους, την ιδιαίτερη και αριστοτεχνική αρχιτεκτονική των μονών του, την ζωή των σεβάσμιων μοναχών του, με τα διακονήματά τους και το περίσσευμα της αγάπης τους.

Λίγα λόγια για το Βιογραφικό του καλλιτέχνη
   Ο Χρήστος Παλάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα, όπου εργάζεται ως διορισμένος δάσκαλος 28 χρόνια περίπου. Είναι παντρεμένος
με την Τρυψιάνη Ρωξάνη, Νηπιαγωγό και έχει 2 κόρες, που φοιτούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης 
   Παράλληλα με την εργασία του, ασχολείται από νεαρή ηλικία με τη ζωγραφική, σε όλα τα είδη της, λάδια, ακουαρέλα, διάφορα μελάνια,παστέλ .
Είναι κατεξοχήν, τοπιογράφος. Η θεματολογία του είναι επηρεασμένη από το πλούσιο και όμορφο τοπίο της Έδεσσας , από τα παλιά και καλοδιατηρημένα αρχοντικά της, καθώς και  τις  ιδιαίτερες ασχολίες  των κατοίκων της . Είναι αυτοδίδακτος. Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του  Συλλόγου Εδεσσαίων  καλλιτεχνών – εικαστικών «Απελλής»  για πολλά χρόνια, του  οποίου τώρα είναι ο αντιπρόεδρος. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος, σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ,σε γειτονικές πόλεις, Γιαννιτσά ,Αριδαία, Σκύδρα, Βέροια, Θεσσαλονίκη. Έργα του κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Θεσσαλονίκη, Έδεσσα και Κωνσταντινούπολη.

Πίνακάς του (με θέμα την απελευθέρωση της πόλης ) κοσμεί το Δημαρχείο της Έδεσσας τα δε αποκαλυπτήρια αυτού, τα έκανε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, σε ειδική τελετή.