powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

ΕΡΤ3: Αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη επαναλειτουργία. Συνάντηση προέδρου Ε.Ρ.Τ. στην ΕΡΤ3 με εργαζόμενους.

Με τους εργαζομένους της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χαράλαμπος Ταγματάρχης, στις εγκαταστάσεις της Λ. Στρατού.
Πρόκειται για την πρώτη επαφή της νέας διοίκησης της
εταιρείας με τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παραμένουν στα κτίρια της ΕΡΤ3 και συνεχίζουν την μετάδοση προγράμματος από το "μαύρο" της 11ης Ιουνίου.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Μακρής, ο οποίος περιέγραψε το εγχείρημα της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη το οποίο δεν σταμάτησε να εκπέμπει ούτε στιγμή. «Εδώ δεν υπήρξε ertopen γιατί δεν υπήρξε ούτε για μία ημέρα ertclosed», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να ληφθεί υπόψη ως παρακαταθήκη για το μέλλον η εμπειρία της αυτοδιαχείρισης.

«Με τη βοήθεια όλων πλέον των εργαζομένων να πετύχουμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3», πρόσθεσε, απαντώντας όπως είπε στους «καλοθελητές» που έσπευσαν να τους κατηγορήσουν ως «ρεβανσιστές που θα περιμένουν στη πόρτα να κατασπαράξουν» τους εργαζόμενους που θα επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3.

Από τη πλευρά των εργαζομένων ο Δ. Μακρής ζήτησε να «βγει στον αέρα» την 11η Ιουνίου και η ΕΡΤ3, να λειτουργήσουν όλες οι ΕΡΑ ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στους αλληλέγγυους που βοήθησαν να μείνει ανοιχτή η ΕΡΤ3 όλους αυτούς τους μήνες. «Η χαρά θα έρθει με την επαναλειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ», υπογράμμισε.
Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας», τόνισε από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής.

«Ένας αγώνας 2 χρόνων των εργαζομένων, ένας αγώνας μιας ολόκληρης κοινωνίας έχει μια αρχική θετική κατάληξη», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα αιτήματα και οι ουτοπίες έχουν πραγματοποιηθεί με την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά.

«Είναι σημαντικό όμως γιατί στην Ελλάδα των μνημονίων και των απολύσεων ένας αγώνας δικαιώνεται και ανοίγει το δρόμο και σε άλλους να διεκδικήσουν το ιερό δικαίωμα στη δουλειά», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «δείχνουμε σεβασμό σε όσους κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της πάλης».

«Είναι μία νίκη της δημοκρατίας, νίκη που ανήκει στη κοινωνία και τους εργαζόμενους οι οποίοι με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την υπόθεση σηματοδότησε ότι ακόμα έχουμε λόγο να ελπίζουμε», είπε από τη πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης.

«Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τη πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση με μια διαφορετική αντίληψη. Αυτό κληθήκαμε να υπηρετήσουμε και είναι και το στοίχημά μας», επεσήμανε και προσέθεσε πως «πρόθεσή μας είναι να φτιάξουμε μία δημόσια τηλεόραση πέρα από κομματικές εξαρτήσεις και εξουσίες».

«Η ΕΡΤ ξανανοίγει και πρόθεσή μας είναι να ανοίξει με όλες τις δομές που είχε», τόνισε και διευκρίνισε πως πέρα από την ΕΡΤ και την ΕΡΤ3 σχετικά με τις υπόλοιπες δομές το τι θα γίνει θα είναι συνάρτηση των ανθρώπων που επιστρέφουν και των τεχνικών δυνατοτήτων.

«Η δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να πατά σε δύο πυλώνες: Να πασχίσει  για να απεξαρτηθεί από την εξουσία αλλά και να λογοδοτεί στην εξουσία για τα χρήματα που ξοδεύει», τόνισε.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους ξεκαθάρισε πως είναι μια αρμοδιότητα της κυβέρνησης η οποία γνωρίζει και έχει ενημερωθεί για το θέμα.

Τέλος ο Λάμπης Ταγματάρχης ξεκαθάρισε πως αναμένεται ενδεχομένως και αύριο να ανακοινωθεί η διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 και εντός των επόμενων ημερών να επαναλειτουργήσει στη συχνότητά της
www.alterthess.gr