powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να φύγει τώρα η Ελληνικός Χρυσός

Στις κινητοποιήσεις των επιτροπών κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στην Αθήνα καλεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
"Η καταστροφική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική εξακολουθεί να βαθαίνει, αφήνοντας πίσω
της ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον και την οικονομική ζωή του τόπου, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Η εξόρυξη χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική δεν αποτελεί μια, κάποια, «επένδυση». Συγκεντρώνει πλήθος μεθόδων και μέσων της ακραίας νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης", αναφέρει μεταξύ άλλων.

"Μετά τη τομή της 25ης Γενάρη, η νέα κυβέρνηση πήρε θέση κατά του έργου, προχωρώντας στην ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, που συνδεόταν με τη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 54 του ν. 4280/2014. Παρόλα αυτά, τέτοιες κινήσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τις δραστηριότητες της εταιρείας", προσθέτει.

"Ταυτόχρονα,δεδομένη και αναμενόμενη ήταν η αντίδραση της «Ελληνικός Χρυσός». Αφετηρία της είχε την επιτάχυνση των δραστηριοτήτων για τη δημιουργία τετελεσμένων, από την έκδοση οικοδομικής άδειας και τις εργασίες στο open pit, έως τις υλοτομήσεις και τις εργασίες εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Παράλληλα χρησιμοποιεί τους εργαζομένους της Ελληνικό Χρυσόςως ασπίδα απέναντι στη νέα κυβέρνηση και κλιμακώνει τις πιέσεις της καταφεύγοντας σε μπαράζ δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ και σε προσφυγές στο Σ.τ.Ε. Την Τετάρτη 3/6 το κίνημα κατεβαίνει από την Χαλκιδική στην Αθήνα για άλλες 6 προσφυγές που εκδικάζονται στο ΣΤΕ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο ΥΠΑΠΕΝ. Για μας καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος δεν μπορούν από μόνα τους να ανακόψουν την επίθεση που δέχονται οι ζωές μας και το περιβάλλον. Το κίνημα πρέπει να συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα και να δώσει εκ νέου πνοή στα αγωνιζόμενα χωριά και τους αλληλέγγυους , ανοίγοντας ταυτόχρονα το πεδίο στη κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις για το σταμάτημα του έργου πριν να είναι πολύ αργά. Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνες", υπογραμμίζει.