powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Ποδηλατική σιωπηρή διαμαρτυρία στις Καλύβες Χαλκιδική 8-7-15


Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, ποδηλάτες από την Ορμύλια και τα Μουδανιά, αλλά και από γειτονικά χωριά, θα συναντηθούν στις Καλύβες Χαλκιδικής για να διαμαρτυρηθούν σιωπηρά, απλά και μόνο με την παρουσία τους, για το περιστατικό της προηγούμενης Παρασκευής 3 Ιουλίου 2015. 

"Εδώ και δύο μήνες οργανώνουμε ποδηλατικές βόλτες από την Ορμύλια προς τα γειτονικά χωριά (Βατοπέδι, Μεταμόρφωση, Νικήτη, Βραστά, Πολύγυρος, Ψακούδια, Τρίκορφο, Γερακινή, Καλύβες). Μέχρι τώρα δεν συναντήσαμε κανένα πρόβλημα με ιδιώτες ή επιχειρηματίες, με πεζούς ή με οδηγούς απ' όπου κι αν περάσαμε.
Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 όμως, 26 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες ξεκινήσαμε από την
Ορμύλια και κατευθυνθήκαμε προς τις Καλύβες. Μία από τις πολλές μας στάσεις ήταν μπροστά από το νέο ξενοδοχείο (γύρω στις 10 μ.μ.) . Δεν πέρασαν 2 λεπτά, ώσπου ένας εκ των ανδρών της ασφάλειας του ξενοδοχείου ήρθε να μας πει την εξής ατάκα, την ώρα που καθόμασταν στον δημόσιο δρόμο: "Παιδιά, πάτε λίγο πιο κάτω ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ." (sic)
Ακολούθησε έντονη κουβέντα μεταξύ του συγκεκριμένου άνδρα και ορισμένων ποδηλατών, δεδομένου ότι και μας προσέβαλλε και μας έδιωχνε από δημόσιο δρόμο. 
Αντί να παραδεχτεί το λάθος του και να συνεχίσει τη δουλειά του ήσυχος, μιας και δεν τον ενοχλήσαμε, συνέχισε με την απειλή: "Σταματήστε, για να μην το τραβήξω παραπέρα."

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου κυρίου να μας διώξει από δημόσιο δρόμο και να μας προσβάλλει. 

Γι' αυτό το λόγο θα κάνουμε τη βόλτα μας και θα συναντηθούμε στις Καλύβες της Χαλκιδικής, μπροστά από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Η ώρα συνάντησης είναι 9.00 μ.μ. .

Στη συνέχεια, το σύνολο των ποδηλατών θα συνεχίσει μαζί τη βόλτα μέχρι τα Ψακούδια Χαλκιδικής, απ' όπου η κάθε μία ομάδα θα συνεχίσει το δρόμο της.

https://www.facebook.com/events/837315319697858/