powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Κύριε Τσίπρα, δεν είστε (πια) κάθε λέξη αυτού του Συντάγματος ( video)


Ακόμα θυμόμαστε την ιστορική πρώτη ομιλία του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Όταν συγκινημένος, με έναν κόμπο στο λαιμό, κλείνοντας την ομιλία του είπε το εξής, μοναδικό: «είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους».
Την τελευταία εβδομάδα λοιπόν η κυβέρνησή μας μόνο το Σύνταγμα δεν υπηρετεί. Και δεν είναι πια «σάρκα από τη σάρκα» αυτού του λαού.
Σκεφτείτε το λίγο: ο λαός ψήφισε ΟΧΙ (το 62% μέσα σε αντίξοες συνθήκες) και ήρθε μερικές ημέρες μετά στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας να συνταχθεί με τα κόμματα που ψήφισαν ΝΑΙ
Τότε γιατί έκανε το 100% καταστροφικό για την αγορά δημοψήφισμα, αφού δεν είχε σκοπό να το σεβαστεί; Ένα καταστροφικό, στην κυριολεξία, δημοψήφισμα για πάρα πολύ κόσμο που έβαλε πλάτη και πολέμησε με προσωπικό κόστος. Δυστυχώς όμως οι στρατηγοί του δεν αποδείχθηκαν αντάξιοι και αναλογίστηκαν το δικό τους κόστος.
Έχουν πλέον κάθε δικαίωμα να λένε όλο και περισσότεροι πως «Παπανδρέου, Σαμαράς και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα» κι ας ξέρουμε όλοι πως δεν ισχύει αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ίδιος. Όμως;
 efsyn.gr.