powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Αυτή θα είναι η Νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι…xωρίς σημαντικές αλλαγές

Xωρίς σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υπογράφει η Νέα Ρυθμιστική Απόφαση που θα καθορίζει την κυνηγετική δραστηριότητα για την περίοδο 2015-2016. Αυτό προέκυψε μετά την σημερινή συνάντηση της κυνηγετικής ηγεσίας υπο τον κ Παπαδόδημα με τον αρμόδιο Υπουργό κ Τσιρώνη ενώ για μια ακόμα φορά η πάγια
κινδυνολογία της διοίκησης της ΚΣΕ έπεσε στο κενό. Θυμίζουμε ότι το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των κυνηγών με πολυδάπανες καταχωρίσεις σε συγκεκριμένα κυνηγετικά έντυπα κατηγορούσε τον κ Τσιρώνη για άρνηση συνεργασίας όπως ακριβώς έκανε πριν από ένα χρόνο με τον τότε υπουργό κ Τάγαρη. Όπως ακριβώς έκανε και με τους προκατόχους αυτών. Παρ όλα αυτά ο κ Τσιρώνης δέχτηκε έγκαιρα ..κλιμάκιο της κυνηγετικής ηγεσίας και αφού άκουσε τις θέσεις του διαβεβαίωσε για τις δικές του καλές προθέσεις.
-Έτσι τόσο η λίστα των θηρεύσιμων όσο και ο χρόνος θήρευσης τους αναμένεται να παραμείνει, σε γενικές γραμμές, ίδιος με μικρή πιθανότητα να υπάρξει κάποια αμελητέα διαφοροποίηση σε ότι αφορά το κυνήγι των υδροβίων. Αυτονόητο είναι ότι το πάγιο αίτημα για να συμπεριληφθεί το ζαρκάδι στα θηρεύσιμα είδη μοιάζει και για φέτος ουτοπία.
– Το κόστος των κυνηγετικών αδειών αναμένεται να παραμείνει ίδιο με πέρσι αν και ορισμένες Ομοσπονδίες και Σύλλογοι θα επιβάλουν έκτακτες εισφορές ως ΄΄ισοδύναμα΄΄ της μείωσης ή διαροής αδειών προς ανεξάρτητους Συλλόγους η Δασαρχεία. Παρ όλα αυτά αγκάθι παραμένει η στάση του κ πρόεδρου και δικηγόρου της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης κ. Αγγελέτου που μετά το εξώδικο (δείτε το εδώ) που απέστειλε πριν λίγες μέρες στον κ Τσιρώνη ΄΄υπόσχεται΄΄ και προσφυγή ακύρωσης κατά της νέας ρυθμιστικής όποιο περιεχόμενο και να έχει αυτή.

Ν. Φωτακόπουλος