powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Η Μαρία Μπόζη από τη Νικήτη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας νέων στην κατηγορία 470

Τα 470 είναι μία κατηγορία που παραδοσιακά φέρνει επιτυχίες στην ελληνική ιστιοπλοΐα. Η Μαρία Μπόζη ( η  μητέρα της  Κασσανδρινού Βασιλική από την Νικήτη Χαλκιδικής) και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου δείχνουν έτοιμες να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις των επόμενων ετών.
Η Ελλάδα πανηγύρισε μία ακόμα πολύ μεγάλη επιτυχία στην
Ολυμπιακή κατηγορία των 470 νέων , με τη Μαρία Μπόζη και τη Ραφαηλίνα Κλωναρίδου του Ν.Ο.Θ. να στέφονται δευτεραθλήτριες κόσμου. 
Για τις δύο νεαρές αθλήτριες το μετάλλιο αυτό αποτελεί την πρώτη τους σημαντική διάκριση και αποδεικνύει ότι στην κατηγορία αυτή η χώρα μας έχει μέλλον. 
Οι Ιταλίδες Di Salle and Dubbini κατέκτησαν την θέση του νικητή των παγκόσμιων πρωταθλητών.Οι Βρετανίδες Lavery και Brickwood εκτέλεσαν άψογα το σχέδιό τους ξεπερνώντας τις Χιλιανές Horwitz και Middleton, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο
«Το μετάλλιο αυτό είναι για μας ένα αποτέλεσμα προσπάθειας ενός χρόνου. Είναι ουσιαστικά η ανταμοιβή των κόπων μας, το πρώτο μας σημαντικό μετάλλιο ως πλήρωμα αλλά και ως αυτόνομοι ιστιοπλόοι», τόνισε στο Sportsfeed η Μπόζη για να προσθέσει η Κλωναρίδου: «Η νίκη αυτή ήρθε σαν επιβράβευση της δικής μας προσπάθειας, του προπονητή μας και όλων αυτών που στέκονταν δίπλα μας σε αυτή τη διαδρομή. Για μένα είναι και η πρώτη μεγάλη διάκριση, μιας και η Μαρία είχε διακριθεί και πέρσι με την τέταρτη θέση».
Το ελληνικό δίδυμο έδειξε χαρακτήρα, ξεπερνώντας γρήγορα την κακή πρεμιέρα στη διοργάνωση. «Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και απαιτητικός, με ποικίλες καιρικές συνθήκες. Το ξεκίνημά μας την πρώτη μέρα ήταν πολύ άσχημο, με μία άκυρη κούρσα και μία σχετικά κακή. 
Τις επόμενες μέρες συγκεντρωθήκαμε περισσότερο και καταφέραμε να ελέγξουμε την πίεση που ε που είχε δημιουργηθεί λόγω της κακής επίδοσης της πρώτης ημέρας. Πιάσαμε την επιθυμητή απόδοση και σκαρφαλώναμε μέρα με τη μέρα, ώσπου τελικά κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση», σχολίασε η Μπόζη, κάνοντας έναν απολογισμό του αγώνα. «Η δύσκολη κατάσταση που βρεθήκαμε την πρώτη μέρα ήταν ουσιαστικά το ερέθισμα για να συνεχίσουμε πιο δυναμικά αλλά και με περισσότερη ψυχραιμία τις επόμενες μέρες. Ακολουθώντας τις συμβουλές του προπονητή μας, κάναμε σταθερές, καλές κούρσες, κάτι που μας ανέβασε σταδιακά στη δεύτερη θέση», τόνισε η Κλωναρίδου.

Αμφότερες δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όσους είναι κοντά τους «τον προπονητή μας Αντρέα Παλερά, τον ΝΟΘ, τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τον φυσικοθεραπευτή μας, τη γυμνάστριά μας και φυσικά τη VMG factory, που πίστεψαν σε μας και μας στηρίζουν ψυχολογικά και υλικά όλον αυτό τον καιρό». 
*Η τελετή λήξης, πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο περιβάλλον της Ναυτικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και η υπουργός Μακεδονίας Θράκης κα Κόλλια-Τσαρουχά.
Οι δευτεραθλήτριες κόσμου αναχωρούν την Πέμπτη για το Μπουργκάς της γειτονικής Βουλγαρίας, όπου θα διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων-νεανίδων, που θα γίνει εκεί, ενώ μεγάλη εμπειρία θα αποτελέσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Χάιφα του Ισραήλ.


 **Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 νεανίδων που έγινε στην Ιταλία τον Ιουλιο του 2014,  η Μαρία Μπόζη με την Άννα Πασσά πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και σε σύνολο 23 σκαφών κατέλαβαν την 4η θέση με 90 βαθμούς.