powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Σώστε τη Χαλκιδική...από τις παρανομίες των beach bar. Καταγγελία για μπιτσόμπαρο στο πρώτο πόδι

Η ανάρτηση εδώ Omorfa Taxidia  facebook
Δεν έχουν τέλος φέτος τα παράπονα και οι καταγγελίες για τα μπιτς μπαρ της Χαλκιδικής όπου νόμους και κανονισμούς τα έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια. Όχι όλα αλλά όπως φαίνεται τα περισσότερα. Το χειρότερο όλων είναι ότι έχουν ρίξει την αισθητική πολύ κάτω από το επίπεδο του καρακίτς.
Η τελευταία καταγγελία μας έρχεται για να μπιτσόμπαρο που βρίσκεται στο πρώτο πόδι, στην περιοχή της Σάνης. Το όνομα του Χε..... 'Όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι. ο τύπος απλώνει ξαπλώστρες και ομπρέλες μέχρι εκεί που σκάει το κύμα (φαίνεται και στη φωτογραφία) ενώ η μουσική (αν θεωρείται μουσική ένας ασταμάτητος ηλεκτρονικός ήχος χωρίς αρχή και τέλος) παίζει στη διαπασών, μη αφήνοντας ούτε μια στιγμή σε ησυχία και αυτούς που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους στην άλλη πλευρά της ακτής, μακριά από το μπητσόμπαρο. Η κατάσταση με την μουσική είναι αφόρητη αν είσαι μέσα στην θάλασσα για να κάνεις το μπάνιο σου σε όποιο σημείο του κόλπου και αν είσαι. Τα καημένα τα ψάρια, αν υπάρχουν ακόμη, τα είδαν όλα. 
Φυσικά αποδείξεις δεν δίνει ακόμη και αν το ζητήσεις, ενώ προχθές Σάββατο στο μπαρ του μπητσόμπαρου υπήρχαν και go go girls με εμφάνιση σαν σε επαρχιακό σκυλάδικο, περικυκλωμένα από διάφορους σεξουαλικά υποσιτισμένους τύπους που έπιναν τον αγλέορα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι εικόνες μεσημεριάτικα σε δημόσιο χώρο, την ώρα που γύρω γύρω υπήρχαν δεκάδες μικρά παιδιά; Η κατάρρευση της αισθητικής και της ηθικής. 
Εκείνο που πραγματικά εκνευρίζει και στεναχωρεί κάθε σωστά σκεπτόμενο πολίτη είναι η απόλυτη περιφρόνηση προς τους νόμους, οι οποίοι θεωρούνται απλά ένα εμπόδιο προς αποφυγή. Έτσι ο καθένας όπου μπορεί και όπως μπορεί, έχει εγκαθιδρύσει τη δίκη του μικρή δικτατορία και επιβάλει τους δικούς του όρους, κάνοντας όλους τους υπόλοιπους να δοκιμάζουν τα επίπεδα της αξιοπρέπειας τους. 
Να τη χαιρόμαστε τη δημοκρατία μας συν-ιθαγενείς...

Όσον αφορά στη Χαλκιδική. Αυτή εδώ και χρόνια δέχεται μια απίστευτη επιδρομή επιχειρηματικής πλεονεξίας και κακογουστιάς. Αν δεν γίνει κάτι τώρα σε πολύ λίγα χρόνια θα είναι κατεστραμμένη περιοχή, όπως ήδη συμβαίνει σε κάποια κομμάτια της. 
Οι Δήμοι και οι υπόλοιποι φορείς δεν κάνουν τίποτε ίσως γιατί αποτελούν μέρος του προβλήματος. Ας αναλάβει ο Οργανισμός Τουρισμού της Χαλκιδικής μια εκστρατεία για την προστασία της. Έχει τη δύναμη να πιέσει τις αρχές για την τήρηση των νόμων, αλλιώς σε λίγα χρόνια διακοπές στην Χαλκιδική θα κάνουν μόνο αυτοί που δεν θα μπορούν να την αποφύγουν.