powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ρεκόρ στο σεφάρισμα η Χαλκιδική τον Αύγουστο

Εντυπωσιακή αύξηση στην κίνηση δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας σημειώθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία την Cosmote. Η αύξηση-ρεκόρ φτάνει το 80% συγκριτικά με πέρυσι.
Τα συνολικά δεδομένα που κινήθηκαν, κατά το διάστημα
αυτό, ξεπέρασαν το 1,4 Petabyte (ένα Petabyte ισούται με 1.000 Terabytes). Πρωταθλήτριες στη χρήση mobile internet φέτος τον Αύγουστο αναδεικνύονται η Χαλκιδική, η Μύκονος και η Πάρος με την κίνηση δεδομένων να αυξάνεται έως και τρεις φορές σε σχέση με πέρυσι.
Αντίστοιχα, η Μύκονος (+25%), η Χαλκιδική (+20%) και η Κέρκυρα (+50%) έρχονται πρώτες στην αύξηση χρήσης υπηρεσιών φωνής.
 Tο roaming, μέσω του δικτύου της Cosmote, παρουσιάζει αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι. Οι περισσότεροι από τους roamers προέρχονται από την Ιταλία. Ακολούθησαν η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία.
Σύμφωνα με την Cosmote, σημαντικό ρόλο στην αύξηση της χρήσης του mobile internet έπαιξε η ταχύτατη επέκταση των δικτύων νέας γενιάς. Το 4G δίκτυο της Cosmote είναι το πρώτο σε πληθυσμιακή κάλυψη, αφού είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερο από το 77% του πληθυσμού της χώρας. Παράλληλα το 4G+, που επιτρέπει ταχύτητες έως 300Mbps, επεκτάθηκε σε 14 νησιά των Κυκλάδων και ακόμη 18 νησιά στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Σαν αποτέλεσμα, η αύξηση στην κίνηση των δικτύων 4G και 4G+ της εταιρείας ξεπέρασε το 300%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
 Mε  μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, η μέση ταχύτητα 4G μέσω του δικτύου της Cosmote ξεπέρασε στη Μύκονο τα 50 Mbps, στην Πάρο τα 50 Mbps, στην Καλαμάτα τα 54 Mbps, στα Χανιά τα 44 Mbps και στην Κέρκυρα τα 41 Mbps.