powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις για Λαφαζάνη και Λεβέντη

Δημοσκοπήσεις για το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι μετά την κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης  η «ομάδα Λαφαζάνη» - δηλαδή, περί τους 25 βουλευτές - θα αποσκιρτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ακόμη ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές θα
προχωρήσουν στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα σε συνεργασία με το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όπως γράφει ο Βηματοδότης είναι τόσο βέβαιοι ότι θα γίνει αυτό που άρχισαν να τους «μετρούν» δημοσκοπικά, αν και αναγνωρίζουν ότι τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη εξαγγείλει επισήμως την ίδρυση νέου κόμματος είναι δύσκολες οι ακριβείς μετρήσεις. Με διάφορες εκτιμήσεις ωστόσο και αναγωγές δίνουν «το πολύ ένα 5%» στον νέο πολιτικό φορέα. Μάλιστα οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού που παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας έδωσαν και προσωρινό... όνομα. «Μάλλον σκέφτονται να το ονομάσουν... ΕΑΜ, δηλαδή Ελληνικό Αριστερό Μέτωπο» ανέφεραν.
Στην Κουμουνδούρου κάνουν συνεχώς μυστικές δημοσκοπικές εκτιμήσεις. Σύμφωνα με αυτές, και τα επτά υπάρχοντα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.
Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά, μετράνε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο. Για την τρίτη θέση πήρε κεφάλι το Ποτάμι και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, με μειωμένα όμως τα ποσοστά της σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Ακόμη, οι εκτιμήσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μπαίνει οριακά στη Βουλή και το κόμμα του κ. Λεβέντη, πλην όμως δεν το θεωρούν και τόσο σίγουρο.
newsbeast.gr