powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Το προσωρινό λουκέτο στις Σκουριές δεν είναι προεκλογικό τέχνασμα λέει ο Σκουρλέτης

Σε συνέντευξη του στον Βήμα FM, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως η απόφαση για το προσωρινό λουκέτο στις Σκουριές δεν πρέπει να ερμηνεύεται με προεκλογικούς όρους, προσθέτοντας πως αυτή η απόφαση θα έπρεπε να έχει έρθει μήνες πριν. «Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την απόφαση του υπουργείου σε σχέση με τις Σκουριές, με όρους προεκλογικούς. Θα έπρεπε να έχει γίνει μήνες πριν. Η El Dorado, η Ελληνικός Χρυσός, είχε τρία χρόνια μπροστά της από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες για να παρουσιάσει έναν σύγχρονο,
ασφαλή τρόπο μεταλλουργίας. Δεν το έκανε, ήταν συμβατική της υποχρέωση, της δόθηκε σήμα ότι πρέπει να το κάνει, το αγνόησε» σημείωσε.
Και συμπλήρωσε πως «Ή θα κινηθούμε με βάση τη νομιμότητα, η οποία εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον ή τελικά θα αποδεχτούμε ότι κάποιοι στην Ελλάδα μπορούν να επενδύουν όπως θέλουν και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Και ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι και τη στάση των εργαζομένων, οι οποίοι αποδέχονται τον εκβιασμό της εταιρείας που τους έχει βάλει σε διαθεσιμότητα, όταν μπορούν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας».
ΣΒΕΕ: Απαξίωση επενδύσεων
Από την άλλη πλευρά, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας κάνει λόγο για απαξίωση μεγάλων επενδύσεων.
«Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη άμεση επένδυση στη χώρα, στέλνει το πλέον αρνητικό μήνυμα στους διεθνούς επενδυτές, σε μια χρονική συγκυρία που το μόνο που χρειάζεται η χώρα είναι η υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων» τονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) σε ανακοίνωσή του.
«Ας αναλογισθούν οι υπεύθυνοι ότι η απρόσκοπτη λειτουργία τους θα δημιουργήσει θετικό κλίμα για την προσέλκυση στο άμεσο μέλλον και άλλων τέτοιων ιδιωτικών επενδύσεων, που αποτελούν επείγουσα ανάγκη για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες» καταλήγει η ανακοίνωση.
koutipandoras.gr