powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας τίμησε τον Σωτήριο Σαπουντζή, για τη μεγάλη και πολύχρονη προσφορά. Βίντεο-αφιέρωμα στο Σωτήρη Σαπουντζή


 Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Καρράς τίμησαν, στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βορείου Ελλάδος με τίτλο: ''Καλώς ανταμωθήκαμε.. στο Δήμο Νέας Προποντίδας'', που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 στο Δημοτικό Στάδιο Νέας
Τρίγλιας, τον Σωτήριο Σαπουντζή για τη μεγάλη και πολύχρονη προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες.


Στην ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε τα παρακάτω για την προσφορά του κ. Σαπουντζή:

''Ξεχωρίζουμε τη μεγάλη του αγάπη για τη Μουσική, τον Πολιτισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο πρόσωπό του συγκέντρωνε όλα τα θετικά της Φυλής μας. Είχε στόχο, όραμα, όνειρο, τα οποία κυνήγησε με πείσμα και τα πέτυχε.

Η επιτυχία είναι πάντα συνδυασμός ταλέντου, οράματος, πειθαρχίας και πείσματος.

 
Σήμερα εμείς οι Έλληνες και κυρίως τα παιδιά μας, για να σταθούν στο σύγχρονο κόσμο, χρειάζονται οράματα. Έχουν ανάγκη από ένα συλλογικό όνειρο. Έχουν ανάγκη από αρχές και αξίες, ηθικές και πνευματικές. Εξάλλου η μόρφωση και η πνευματική καλλιέργεια ενός λαού είναι η Δύναμή του. Είναι το έμβλημα της Δημοκρατίας. Χάρη σε αυτό οι λαοί φωτίζονται και γεμίζουν με πίστη και ενθουσιασμό. Ο Πολιτισμός και η καλλιέργειά του είναι η ελευθερία του πνεύματος, ο δείκτης μιας ανοικτής κοινωνίας.

Απόψε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βορείου Ελλάδος είναι ένας σταθμός Πολιτισμού.
Φυσικά ο Πολιτισμός, θέλει εκπαίδευση, χρόνο, αγάπη αλλά και πίστη από την πλευρά της Πολιτείας στην πολύ μεγάλη σημασία της Παιδείας. Μόνο με Παιδεία θα βγάλεις Πολιτισμό. Κι αυτό απέδειξε έμπρακτα σε όλη του τη ζωή ο αγαπημένος μας Σωτήρης.

Η προσφορά του μοναδική και μέγιστη. Ο Σωτήρης ποτέ δε ζήτησε τίποτε από τον τόπο μας. Μόνο προσέφερε σ΄ αυτόν. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που καθιστά ξεχωριστό το παράδειγμά του. Υποσχόμαστε το έργο του να το κάνουμε ορμητήριο για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο μας, συνεχίζοντας την άοκνη προσπάθειά του.

Σε ευχαριστούμε απ΄ τα βάθη της καρδιάς μας!!!''

Ένα πολύ μικρο δείγμα από τη ζωή του, την πορεία του και την προσφορά του, συγκεντρώθηκε στο παρακάτω βίντεο, για να τον θυμόμαστε όλοι και να αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για το ήθος του, για το πολύτιμο έργο του και την αγάπη του για τον Πολιτισμό και την Παράδοση.

www.nea-propontida.gr