powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

SANI FESTIVAL: SALIF KEITA – ΑCOUSTIC TOUR

Γράφει και φωτογραφίζει (εδώ)ο Μπάμπης Τάσιος
www.babistasios.blogspot.gr
Tην ευκαιρία να απολαύσει μια υπέροχη συναυλία, είχε το πολυπληθές κοινό που ανηφόρισε στο λόφο της Σάνης , χθες Παρασκευή 31Ιουλίου. Στα πλαίσια του Sani Festival , η χρυσή φωνή της Αφρικής και του Μάλι , ο μοναδικός Salif Keita ,παρουσίασε το πρόγραμμα του Acoustic Tour, ένα σαγηνευτικό μουσικό ταξίδι .Τα Omorfa Taxidia , ήταν εκεί.
Από τους κύριους εκπροσώπους της World Music σκηνής ο
Salif Keita συνδυάζει τους παραδοσιακούς ρυθμούς της μητέρας πατρίδας καθώς και φωνητικά ,με ηλεκτρονικά όργανα. Στην χώρα μας , παρουσίασε μια παραδοσιακή ακουστική πτυχή του έργου του , με κλασικά του αγαπημένα κομμάτια. Τα παραδοσιακά κρουστά και έγχορδα της Δυτικής Αφρικής ζωγράφισαν με ανεξίτηλα χρώματα την μαγική βραδιά , σε συνδυασμό με το ολόγιομο φεγγάρι. H μπάντα του σφριγηλή , με υπέροχο ήχο, φωνητικά και ανεξάντλητη ενέργεια , μετέφερε μοναδικά συναισθήματα στο ακροατήριο , το οποίο χόρευε στους ρυθμούς της μουσικής , καθ΄όλη τη διάρκεια της συναυλίας .

Ο καλλιτέχνης ,κατά τη διάρκεια της μακράς μουσικής του πορείας , έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα ,όπως τους Weather Report ,τον Carlos Santana , Bill Summers και άλλους. Δημιούργημα του το συγκρότημα από τη Δυτική Ακτή και το Μάλι ,οι Αmbassadeurs , με τους οποίους συνεργάστηκε για μια δεκαετία (1973-1983). Από το 1984 ,ζει στο Παρίσι.
Ο Salif Keita αποτελεί παράδειγμα επιμονής και υπομονής ,αφού κόντρα στην απόρριψη και τον εξοβελισμό που δέχτηκε - λόγω του ότι γεννήθηκε Αλμπίνος - διέγραψε μια μοναδική μουσική πορεία και καριέρα. Ο Αλμπινισμός στην πατρίδα του ήταν σημάδι του διαβόλου και οιωνός μύριων κακών .Όμως ο Salif Keita ήταν αποφασισμένος να χαράξει το δικό του δρόμο στη ζωή και τη μουσική. Ο ήχος της παραδοσιακής μουσικής της Δυτικής Αφρικής , συναντά τους δρόμους της φανκ ,τζαζ και ροκ και το μίγμα είναι εκρηκτικό και απόλυτα απελευθερωτικό.