powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

«Ρουσφέτι» 6 εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια από ΝΔ-Ποτάμι

Άξιοι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, που διεκδίκησαν στο όνομα των καναλαρχών «αποζημίωση» 6 εκατομμυρίων ευρώ για τον τηλεοπτικό χρόνο που θα παραχωρηθεί στα κόμματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου. Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων, λειτουργώντας υπέρ των ιδιωτικών καναλιών, πρότειναν στη
διακομματική επιτροπή την εγγραφή του ανωτέρω ποσού «κατά την πάγια τακτική», όπως υποστήριξε η κ. Βούλτεψη, με το οποίο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. φρόντιζαν με σχετικές ΚΥΑ να αποζημιώνουν τους καναλάρχες πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Μόνο που διαφορετικά ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος, όπως επεσήμανε ο Π. Σκουρλέτης:

«Μου έκανε εντύπωση γιατί η Ν.Δ. και το ΠΟΤΑΜΙ θέλουν να αποτιμήσουν αυτόν τον δωρεάν χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσό εκατομμυρίων ευρώ. Ειλικρινά, ιδιαίτερα σ΄ αυτή την συγκυρία, όπου διεξάγεται μια συζήτηση, όπως γνωρίζετε, για να αποκατασταθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, το να ακούγονται τέτοιες φωνές μάλλον εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες».


Σε σχετική ερώτηση, ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε πως «από τη μία πλευρά Ν.Δ. και ΠΟΤΑΜΙ [στάθηκαν] απέναντι όλων των υπολοίπων, οι οποίοι, όπως προβλέπει και ο νόμος, θεωρούν ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα έχουν την υποχρέωση, εφ’ οσον κατέχουν δημόσιες συχνότητες, να παρέχουν δωρεάν αυτό τον χρόνο».