powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Βαρνάβας, οι Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Γενικού Γραμματέα του Yπ.Υγείας για τους «φακελάκηδες» που επιστρέφουν!

Κατά του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπ.Κοκκινάκη που υπέγραψε τη διαπιστωτική πράξη με την οποία επιστρέφουν στο ΕΣΥ επίορκοι γιατροί, στρέφονται οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Μας
προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η απόφαση του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Κοκκινάκηνα άρει την αυτοδίκαιη αργία που είχε επιβληθεί σε γιατρούς οι οποίοι συνελήφθησαν να χρηματίζονται, επικαλούμενος διατάξεις πρόσφατου νόμου, οι οποίες προφανώς δεν ισχύουν σε περιπτώσεις χρηματισμού.
Καλούμε την υπηρεσιακή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει το θέμα».
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καλεί επίσης την ηγεσία της δικαιοσύνης να «πάψει την παρελκυστική τακτική στη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων, ώστε επιτέλους να ελεγχθούν οι εκατοντάδες περιπτώσεις που λιμνάζουν στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ».
Σε ότι αφορά τις υποθέσεις με τα φακελάκια η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών τονίζει πως ο χρηματισμός είναι κοινωνικό έγκλημα.
Να σημειωθεί ότι επισήμως ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κάλυψε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου τονίζοντας πως ήταν υποχρέωση της διοίκησης να εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες επέστρεψαν στο ΕΣΥ οι επίορκοι γιατροί, καθότι προβλέπεται από το νόμο όταν λήγει η ημερομηνία που ορίζεται.

Στο μεταξύ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96», ζήτησε οι επίορκοι γιατροί να ελέγχονται και να κρίνονται από τα πειθαρχικά όργανα των Ιατρικών Συλλόγων και όχι του υπουργείου Υγείας.
Δήμητρα Ευθυμιάδου