powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Στα συνέδρια οι γιατροί χωρίς χλιδή αλλά με χορηγό! Τι αλλάζει ο ΕΟΦ στα ξενοδοχεία

Σε επιστημονικές εκδηλώσεις και συνέδρια αλλά με περιορισμένη πολυτέλεια θα μπορούν να πηγαίνουν από εδώ και πέρα οι επαγγελματίες της Υγείας.
Ο ΕΟΦ που δίνει εγκρίσεις για τη συμμετοχή και την πρόσκληση γιατρών σε ημερίδες επιστημονικές αλλά και συνέδρια θέτει νέους περιορισμούς στο θέμα της φιλοξενίας.
Συγκεκριμένα από δω και στο εξής έπειτα από απόφαση της προέδρου του ΕΟΦ
Κατερίνας Αντωνίου, οι φαρμακευτικές εταιρείες που θα καλούν γιατρούς να παραστούν σε κάποια επιστημονική εκδήλωση ή συνέδριο του εσωτερικού όμως, θα πρέπει να περιορίζονται στα 150 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ για το δωμάτιο στο οποίο θα διαμένουν οι γιατροί.
Δε θα μπορούν δηλαδή να πραγματοποιούν φιλοξενίες σε ξενοδοχεία τα δωμάτια των οποίων θα είναι ακριβότερα.
Διαφορετικά οι εταιρείες χορηγοί δε θα μπορούν να παίρνουν έγκριση από τον ΕΟΦγια την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΦ«Για την έγκριση πραγματοποίησης Επιστημονικών Εκδηλώσεων, επιχορηγούμενες από Εταιρείες προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, το κόστος φιλοξενίας (διαμονή) των Επαγγελματιών Υγείας σε επιστημονικές εκδηλώσεις/συνέδρια Εσωτερικού, διαμορφώνεται στο ποσό των 150 ευρώ ανώτερο κόστος διαμονής, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».
Ωστόσο με τη ρύθμιση αυτή φαίνεται να αποκλείονται πλέον οι γιατροί κυρίως της περιφέρειας από τα να συμμετάσχουν στα περισσότερα συνέδρια της πρωτεύουσας, καθώς οι βασικότερες ιατρικές εκδηλώσεις γίνονται στην Αθήνα και ειδικά στα μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου όπου και φιλοξενούνται συνήθως και οι γιατροί. Τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία είναι συνήθως ακριβότερα από το οικονομικό όριο που θέτει ο ΕΟΦ. 
Πάντως ο ΕΟΦ εδώ και καιρό έχει θέσει νέα όρια στη φιλοξενία των γιατρών σε συνέδρια ενώ αντίστοιχοι περιορισμοί προβλέπονται και από τον κώδικα δεοντολογίας του Συνδέσμου φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Είναι ενδεικτικό πως πλέον απαγορεύονται τα συνέδρια σε τουριστικούς προορισμούς, ενώ στο εξωτερικό η διαμονή δεν μπορεί να είναι σε «πεντάστερο» ξενοδοχείο.