powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Καταδικάστηκε ο πρώτος μετανάστης που πέρασε το φράχτη στην Ουγγαρία

Ένοχος κρίθηκε την Τετάρτη από Ουγγρικό δικαστήριο  Ιρακινός ένοχος για παράνομη διέλευση του φράχτη που εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων με τη Σερβία και διατάχθηκε η απέλασή του. Είναι η πρώτη απόφαση που λαμβάνει ένα δικαστήριο στο πλαίσιο της νέας κατασταλτικής πολιτικής που ασκεί η Ουγγαρία έναντι των μεταναστών. «Αυτό είναι ένα μήνυμα στους άλλους, στους εν δυνάμει ενόχους, ότι δεν
πρέπει να διαπράξουν το έγκλημα αυτό», είπε στο δικαστήριο ο δικαστής Κρίστιαν Κεμένες, που απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί άγνοιας.
Στον καταδικασθέντα απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ουγγαρία για έναν χρόνο. Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο πως ονομάζεται Σουάντι Τάλιμπ και είχε διασχίσει το φράχτη την Τρίτη, ημέρα έναρξης εφαρμογής των μέτρων καταστολής.
Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ είχε μεταδώσει πως η αστυνομία της Ουγγαρίας ξεκίνησε χθες ποινική διαδικασία σε βάρος 35 ανθρώπων για παράνομη διέλευση των συνόρων της χώρας με τη Σερβία.
Το MTI μετέδωσε, επίσης,  πως οι Ουγγρικές αρχές παρέλαβαν 94 αιτήσεις ασύλου σε δύο ειδικές ζώνες τράνζιτ χθες, από τις οποίες οι 19 απορρίφθηκαν και επτά εφεσιβλήθηκαν. Ανέφερε ακόμη  πως 74 άνθρωποι, 13 οικογένειες και δύο ηλικιωμένοι υπέβαλαν αίτημα για ειδική μεταχείριση.