powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Πρόστιμα σε κάμπινγκ και ξενοδοχείο για 'φιλοξενία' τροχόσπιτων με ξεφουσκωμένα λάστιχα και ανακριβή διαφήμιση στο διαδίκτυο.

ΑΡΧΕΙΟ
Πρόστιμα έριξαν σε ξενοδοχείο και κάμπινγκ οι αρμόδιες τουριστικές αρχές για παρατυπίες.
Αναλυτικά,  η  Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο 7.570  ευρώ στο κ.
Νικ... Λυ..
Ο λόγος, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, είναι ότι από ηλεκτρονική έρευνα της Υπηρεσία προέκυψε ότι το  κατάλυμα που ελέγχει λειτουργούσε παράνομα έως και την σύνταξη της απόφασης, εφόσον διαθέτει την ιστοσελίδα www.limeriapana.gr. Επίσης είναι καταχωρημένο στην ιστοσελίδα www. hotelsin -greece.com/korinthia/limeriatupana/index.el.php στην οποία, μάλιστα, διαφημίζεται ως ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 4 δωματίων και 12 κλινών αλλά και σε διάφορες άλλες ιστοσελίδες όπως π.χ. http://www.booking.com/hotel/gr/ta-limeria-tou-pana.el.html
Επίσης, η  Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο 11.468 ευρώ και πήρε απόφαση να σφραγισθεί το κάμπινγκ Ποσειδών στην Aλμυρή Κορίνθου.
Μεταξύ των λόγων για τις κυρώσεις που αναφέρονται στη σχετική απόφαση είναι ότι:-Μεγάλος αριθμός θέσεων “φιλοξενούσε” τροχόσπιτα, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς να έχουν την παραμικρή δυνατότητα μετακίνησης (ξεφούσκωτα λάστιχα, σπασμένα τζάμια, “θαμμένακάτω από στρώμα φύλλων και κλαδιών, περικυκλωμένα από ξερά φυτά / χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια).-Μεγάλος αριθμός τροχόσπιτων, φιλοξενούσαν πελάτες. 
Τα συγκεκριμένα τροχόσπιτα ωστόσο, δεν διέθεταν καν ρόδες (είχαν αφαιρεθεί οι άξονες), με αποτέλεσμα να έχουν εν δυνάμει μετατραπεί σε λυόμενες εξοχικές οικίες.
Η εικόνα των συγκεκριμένων (τρόπον τινά) «οικίσκων», ουδόλως συμφωνούσε με τα στοιχειώδη ως προς την τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.