powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Όταν το Συγκρότημα ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις

Ιδού λοιπόν πώς κυκλοφόρησαν σήμερα τα ΝΕΑ, του ΔΟΛ, του περίφημου Συγκροτήματος που παλιότερα έπαιζε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Ενίοτε, σκοτεινό, όπως κατά τη διάρκεια της αποστασίας του 65. Άλλες εποχές τότε φυσικά. Χθες στην εφημερίδα
μας αποφασίσαμε να βγούμε σήμερα (η έντυπη έκδοση) με βασικό θέμα τα σενάρια που προωθούνται από διαφόρων ειδών κέντρα(δημοσιογραφικά, πολιτικά, επιχειρηματικά κ.ά.) για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού μετά τις εκλογές. Τον τίτλο μας τον είδατε, «Μαγειρεύοντας κυβερνήσεις». Κι ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε το βασικό μας άρθρο.  
Ενώ ο Βηματοδότης στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ έμοιαζε... αγχωμένος πάνω στην προσπάθειά του να μας δείξει πόσο καλή είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μέσα στην ίδια σελίδα αναφέρθηκε δύο φορές στο ίδιο πράγμα ώστε να το εμπεδώσουμε:

1) «Σε τέσσερις ημέρες έφτιαξαν λειτουργικό κέντρο επιχειρήσεων την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπόρεσε ούτε μέσα σε επτά μήνες να το φτιάξει».

2) «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Νίκος Χριστοδουλάκης μέσα σε μια εβδομάδα παρουσίασε έργο που δεν έγινε σε επτά μήνες».

Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο
Υ.Γ. Στην προσπάθειά του το Βήμα να αποκαλύψει πόσο καλός και άξιος είναι ο (Σημιτικός) Νίκος Χριστοδουλάκης, του πιστώνει πράγματα με τα οποία δεν έχει και τόση σχέση. «Στη σύντομη υπουργία του ανακοίνωσε σχέδιο ώστε να μη χαθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και χαλάρωση των capital controls» γράφει η καλή εφημερίδα αν και πρόκειται για αρμοδιότητες που είναι άλλου (του υπουργού Οικονομικών).