powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Eπίθεση μεταλλωρύχων στην οικία του παπά της Στρατονίκης με πυροβολισμούς, επειδή σε κύρηγμά του κάλεσε τους κατοίκους σε ομόνοια.

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό Στρατονίκη της Χαλκίδικης, όταν περίπου 50 μεταλλωρύχοι, σε ρόλο αγανακτισμένου πολίτη και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας, πετούσαν πέτρες και πυροβολούσαν στον αέρα έξω από το σπίτι του ιερέα της περιοχής επειδή στη διάρκεια της λειτουργίας ο ιερέας συνέστησε ομοψυχία και ψυχραιμία.

Μιλώντας στο Κόκκινο ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, ανέφερε πως ο ιερέας είπε στο κυριακάτικο κήρυγμα του πως δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται συνθήματα υβριστικά και λέξεις όπως "ρουφιάνοι" από μεταλλωρύχους, κατά όσων αντιτίθενται στις εργασίες της εταιρείας.

"Δεν μπορούν να το δεχτούν ούτε αυτό. Η Eldorado Gold έχει βάλει τους ανθρώπους της να τρομοκρατήσουν την περιοχή" δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως πήγε περιπολικό αλλά ο ιερέας δεν θέλησε να καταγγείλει εκείνους που έκαναν τα επεισόδια.

"Θέλουμε η Πολιτεία να πάρει μέτρα, όχι να στραφεί κατά των εργαζόμενων, αλλά εμείς θεωρούμε πως ο ηθικός αυτουργός είναι η εταιρεία" σημείωσε ο ίδιος, καταγγέλλοντας πως η Eldorado "απείλησε την ΕΡΤγια εκπομπή που έκανε και δεν ήταν της αρεσκείας της".
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο εκλήθη η αστυνομία και τα πνεύματα ηρέμησαν. Λίγο αργότερα όμως οι μεταλλωρύχοι επανήλθαν.
@sn.  Ο Παπάς της Στρατονίκης είναι Κύπριος , ντόμπρος και μιλά κυρήγματά του την γλώσσα της δημοκρατίας της δικαιοσύνης  και της αλήθειας. Ντροπή τους αν έγιναν έτσι όπως αναφέρει το δημοσίευμα.