powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Θεόφιλος Βαφείδης, Mouzenidis Poland: Η νέα μεγάλη αγορά για την Ελλάδα είναι η Πολωνία

H Πολωνική αγορά αποτελεί τη νέα μεγάλη πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς βρίσκεται πλέον στην 10η θέση των κυριοτέρων χωρών προέλευσης ταξιδιωτών προς τη χώρα μας. Μετά την εκρηκτική αύξηση των αφίξεων κατά 52,7%  το 2014, έναντι του 2013, ο αριθμός των
Πολωνών τουριστών στην Ελλάδα ανήλθε σε 588.000, ενώ φέτος θα ξεπεράσει τους 600.000, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό περίπου 3% επί του συνόλου των αφίξεων.
Ο γενικός διευθυντής του Mouzenidis Travel Poland κ.Θεόφιλος Βαφείδης, μιλώντας στο tornosnews, με αφορμή την επικείμενη πρώτη αποκλειστική έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό στην Πολωνία Grecka Panorama (11-13 Δεκεμβρίου), τονίζει ότι η εφετινή χρονιά είναι η καλύτερη για την Ελλάδα στην Πολωνική αγορά. Σε αυτό βοήθησε η πτώση της κίνησης στην Αίγυπτο και την Τυνησία, ενώ τελευταία περιορίστηκαν τα ταξίδια Πολωνών και προς την Τουρκία.
Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων της κυβέρνησης με την ΕΕ για τη συμφωνία υπήρξε μια πτώση κρατήσεων, αλλά μετά την υπογραφή της συμφωνίας τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν.Ο Πολωνικός λαός, επισημαίνει ο κ.Βαφείδης, δεν αγαπά μόνο την Ελλάδα, τον ήλιο, τη φιλοξενία, την κουζίνα μας. Σέβεται τη χώρα μας, γι αυτό και μαθαίνουν στα σχολεία τους την ελληνική ιστορία και κουλτούρα και αυτό για τον ίδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Όσο για το προφίλ των Πολωνών τουριστών, σύμφωνα με τον κ.Βαφείδη: κατά 90% θέλουν all inclusive, ταξιδεύουν όλες οι ηλικίες, οι οικογένειες, λόγω των σχολικών διακοπών, μόνο από  23/06-30/08, ενώ επιλέγουν ξενοδοχεία πρωτίστως 4 αστέρων και μετά 3 αστέρων.H συνεργασία με τον Όμιλο ΜουζενίδηΟ κ.Βαφείδης ζει στην Πολωνία εδώ και 15 χρόνια. 
Για 4 χρόνια είχε το γραφείο HELLAS TRAVEL που έκανε ιδιαίτερο τουρισμό, με μικρά γκρουπάκια και θεματικό πιο πολύ στις Κυκλάδες. Από τις 21 Μαϊου 2015 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Όμιλο Μουζενίδη και έτσι άλλαξε η ονομασία του γραφείου σε Mouzenidis Travel Poland.“Είμαστε”, λέει ο κ.Βαφείδης, “πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν τη συνεργασία, που μας ανοίγει νέους ορίζοντες στην αγορά της Πολωνίας. 
Εάν και ξεκινήσαμε κάπως αργά τη σεζόν, τα αποτελέσματα είναι θετικά και τώρα ετοιμαζόμαστε για τη σεζόν του 2016 με νέους προορισμούς.Η Mouzenidis Travel Poland είναι η μοναδική εταιρεία στην Πολωνία, που εξυπηρετεί τους πελάτες της από το Α μέχρι και το Ω. Δηλαδή, πετάμε με τα δικά μας αεροπλάνα της ELLINAIR. οι μεταφορές εντός Ελλάδος γίνονται με δικά μας λεωφορεία, με δικό μας προσωπικό και από τα δικά μας κατά τόπους γραφεία, όπως και η οργάνωση των εκδρομών με το άριστο σέρβις και την 20ετή εμπειρία του Ομίλου στην ελληνική τουριστική αγορά”.
Ο κ.Θεόφιλος Βαφείδης έχει εκπομπή στην κρατική τηλεόραση TVP1 -TVP HD, που ονομάζεται ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΕΩΣ ΤΕΟ VAFIDIS, τα γυρίσματα γίνονται στην Ελλάδα και προβάλλεται η κουλτούρα, η κουζίνα μας, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας. Με αυτόν τον τρόπο βοηθά στα μέγισα τον ελληνικό τουρισμό, υπογραμμίζει. “Είναι η μοναδική τηλεοπτική παρουσία που σχετίζεται με την Ελλάδα μας και έχει μεγάλη ακροαματικότητα”, τονίζει. 
Όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.teoriasmaku.tvp.pl.Η απουσία Γραφείου του ΕΟΤΌπως τονίζει ο κ.Βαφείδης, έγιναν προσπάθειες ώστε ο ΕΟΤ να ανοίξει Γραφείο στην Πολωνία. Αυτό έγινε, αλλά τελικά μετά από 3 μήνες ο υπεύθυνος του Γραφείου κλήθηκε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.
Μετά από 15 χρόνια στην Πολωνία, ο κ.Βαφείδης έχει καταλήξει στο ακόλουθο συμπέρασμα: Το κράτος δαπανά χρήματα σε αγορές, που τα νούμερα δεν μπορούν να αυξηθούν, όπως οι αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας και άλλες, όπου όση διαφήμιση και αν γίνει τα ποσοστά θα μένουν τα ίδια.Στην πολωνική αγορά, λέει, δεν έχει γίνει καμιά διαφήμιση τα τελευταία 8 χρόνια και όμως τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρυντικά. 
Πλέον η Πολωνία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των κυριότερων χωρών προέλευσης ταξιδιωτών προς τη χώρα μας, ενώ της Πολωνίας έπονται χώρες όπως η Ρουμανία, Κύπρος, Βέλγιο, Σουηδία, Ελβετία, Τσεχία, κ.ά., γι αυτό και όλοι οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού οφείλουν να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους και τη στρατηγική προβολής.
Ο κ.Βαφείδης πιστεύει ότι ο τουριστικός κλάδος πρέπει να αναλάβει μόνος του πρωτοβουλίες για την προβολή της χώρας στην Πολωνία, ανοίγοντας Γραφείο γι αυτό το σκοπό. Υπάρχουν, τονίζει, πολλοί φορείς που μπορούν να συνδράμουν ώστε να γίνει αυτό.
Να στηρίξουν όλοι την Grecka PanoramaΤο tornosnews είναι χορηγός επικοινωνίας της 1ης έκθεσης Τουρισμού αποκλειστικά για την Ελλάδα, Grecka Panorama, που οργανώνει η North Events στη Βαρσοβία, στο TORWAR Arena, από τις 11-13 Δεκεμβρίου 2015.Η έκθεση θα προβάλει τον τουρισμό, τη γασττρονομία και τα προϊόντα της χώρας μας στην πολωνική αγορά, μια αγορά 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, με σταθερή οικονομική ανάπτυξη.
Μιλώντας για την έκθεση ο κ.Βαφίδης τονίζει:“Η οργάνωση της Grecka Panorama είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξουμε τον ελληνικό τουρισμό στην Πολωνία. Γι αυτό καλώ όλο το φάσμα του τουρισμού να στηρίξει αυτή την προσπάθεια”.