powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Τζιτζικώστας για το θέμα των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης (22/10/2015)

Δήλωση για το θέμα που ανέκυψε με ευθύνη της κυβέρνησης για τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ – TV100 και FM100) έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα είναι η εξής:

«Σε μια πόλη, που τα ΜΜΕ συρρικνώθηκαν τα τελευταία χρόνια δραματικά, η κυβέρνηση επιλέγει να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία και των τελευταίων που απέμειναν. 
Προχωρά προσχηματικά στη δήθεν εξυγίανση των ΜΜΕ και των συχνοτήτων και για αυτό το λόγο δεν θα υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα, παρά μόνο θα πληρώσουν τη νύφη μέσα όπως η Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, που έχουν αποδείξει τη χρησιμότητά τους, τον πλουραλισμό, τη δημοκρατική και διαφανή λειτουργία τους και την προσήλωσή τους στην ακομμάτιστη ενημέρωση των πολιτών. 
Καλώ την κυβέρνηση, έστω την τελευταία στιγμή, να αναθεωρήσει τις σκέψεις της περί μετατροπής της ΔΕΠΘΕ σε Ανώνυμη Εταιρία, γεγονός που θα βάλει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας της και κυρίως θα προσθέσει στον πολύ μακρύ κατάλογο των άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων των ΜΜΕ, άλλους 115 εργαζόμενους.
Γι’ ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε γκάφα, μπερδεύοντας τις μεταρρυθμίσεις με το γκρέμισμα. Το έχω ξαναπεί: Είναι επικίνδυνοι, με οτιδήποτε και αν ασχολούνται καταλήγει σε φιάσκο. Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δεν είναι λοταρία. Με το θεσμικό μου ρόλο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά κυρίως ως Μακεδόνας, δεν μπορώ να δεχτώ επ’ ουδενί τη λεηλασία της περιουσίας των Θεσσαλονικέων. Αυτοί που δήθεν κόπτονταν για τα συμφέροντα των εργαζομένων και προτάσσουν την ανάγκη να υπάρχει παράλληλα με την ιδιωτική και δημόσια ενημέρωση, τώρα υπονομεύουν το χαρακτήρα και την ίδια τη βιωσιμότητα των δημοτικών μέσων! Τα δημοτικά μέσα δεν μπορούν να μπαίνουν σε δημοπρασίες, οι οποίες μόνον άδολες δεν είναι…».