powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Στους 242 διασωθέντες ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών στη Λέσβο (video ch4)


Ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα χθες το απόγευμα ανοιχτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο, όταν βυθίστηκε το ξύλινο σκάφος τους, ανέρχεται σε 242, είπαν οι αρχές, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα άλλοι από τους τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και δύο αγοράκια.
video  Channel 4 News



"Δεν έχουμε εικόνα του πόσοι λείπουν ακόμα," είπε εκπρόσωπος του Λιμενικού.
Τα πτώματα ενός άνδρα και των δύο παιδιών βρέθηκαν μετά από εκτεταμένη έρευνα στη περιοχή, μετά από το δυστύχημα που θεωρείται το μεγαλύτερο στη θάλασσα σε χωρικά ύδατα της Ελλάδας όσον αφορά τον αριθμό ατόμων, από την έναρξη μιας τεράστιας εισροής μεταναστών αυτή τη χρονιά.
Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τα ακριτικά νησιά της από τον Ιανουάριο, μεταβαίνοντας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει να αντιμετωπίσει η ήπειρος εδώ και δεκαετίες. Οι ροές έχουν αυξηθεί πρόσφατα καθώς οι μετανάστες προσπαθούν να προλάβουν τα κρύα του χειμώνα, περνώντας τα στενά θαλάσσια όρια μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε υπερπλήρη πλοιάρια.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο χθες για τον αξιοθαύμαστο, διαρκή αγώνας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη διάσωση προσφύγων στη θάλασσα, που τείνει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό να εξελιχθεί σε διαρκή και αγωνιώδη επιχείρηση ανεύρεσης και περισυλλογής πνιγμένων προσφύγων. "Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το υπουργείο δε θέλουμε και δεν πρέπει να εθιστούμε σε τέτοια "νέα καθήκοντα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ