powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Φυλάκιση 2 ετών για τον Μπέο - Ο Δαλούκας "δε θυμάται" αν τον εκβίαζε


Σε φυλάκιση δύο ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και με αναστολή στην έφεση καταδικάστηκε ο Αχιλλέας Μπέος για την απόπειρα εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα, την εποχή που βρισκόταν στο τιμόνι του Ολυμπιακού ΒόλουΣτην απολογία του προς το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο δήμαρχος Βόλου  αρνήθηκε όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας πως βρέθηκε
κατηγορούμενος λόγω κάποιων κασετών για τις οποίες ουδείς γνωρίζει την προέλευσή τους και οι οποίες έχουν υποστεί συρραφή.
Ο διαιτητής πάντως, αν και το 2011 είχε καταθέσει πως δέχθηκε απειλές από τον Αχιλλέα Μπέο, σήμερα υποστήριξε πως δεν θυμάται τι είχε συμβεί.
Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας πως ακόμα κι αν το θύμα σήμερα λέει πως δεν θυμάται δεν παίζει ρόλο καθώς η προανακριτική του κατάθεση ήταν πιο κοντά στα γεγονότα.
Μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία ο Αχιλλέας Μπέος αντέδρασε και απευθυνόμενος στους δικαστές είπε : "Μία ερώτηση να κάνω αν οι μάρτυρες ήταν κατά μου τι θα έπαιρνα, ισόβια;"
www.koutipandoras.gr



από www.sdna.gr
Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης, μετά από πέντε αναβολές, έγινε και ολοκληρώθηκε σήμερα, παρά την «αμνησία» («κενό μνήμης» το χαρακτήρισε η εισαγγελέας) του Γιώργου Δαλούκα που ξαφνικά ξέχασε τα όσα είχε καταθέσει ενόρκως για το τι είχε συμβεί πριν 4 χρόνια, πριν και μετά τον επίμαχο αγώνα Άρη – Παναθηναϊκού.
Η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου έκρινε αναξιόπιστη τη σημερινή του κατάθεση και πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου για απόπειρα εκβίασης.
Λίγη ώρα αργότερα, το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Αχιλλέα Μπέο. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και με αναστολή ως την έφεση.
Ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατηγορήθηκε για απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή, Γιώργου Δαλούκα, πριν από τον αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός (0-1) τον Σεπτέμβριο του 2010, με τον Βολιώτη ρέφερι να «σημαδεύει» το ματς με το πολυσυζητημένο πέναλτι που σφύριξε υπέρ του Βύντρα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δηλώνει μετά ότι διαπράχθηκε… «έγκλημα κατά της Ελλάδας»!
Η ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης, είχε ασκηθεί την άνοιξη του 2011 από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, μετά από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά, συνοδευόμενες από παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες, στις οποίες ακούγεται μόνο ο Μπέος και όχι ο συνομιλητής του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τότε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου προσπάθησε να επηρεάσει τον Δαλούκα πριν το επίμαχο ματς προκειμένου ο τελευταίος να ευνοήσει τον Άρη.
Η ακριβής κατηγορία ήταν «απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος» και είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Δήλωση Μπέου
«Σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
Πρόκειται για μια πρωτόδικη απόφαση, που θα πρέπει να προβληματίσει τόσο εμένα, όσο και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αφού ελήφθη παρά το γεγονός ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.
Ελπίζω σε μια δικαιότερη απόφαση από το Εφετείο, με την ορθή αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών σε συνδυασμό με τις ενώπιον του αθωωτικές καταθέσεις των μαρτύρων και όχι με βάση κάποιες παρανόμως υποκλαπείσες συνομιλίες, που μάλιστα διαπιστωμένα αποτελούν προϊόν μοντάζ και κατασκεύασμα συρραφής διαφόρων στιχομυθιών»