powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δ.Σ. Πολυγύρου για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου. (Έπειτα από πρόταση του Τάσου Κανταρά, επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και αντιπροέδρου της επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης).
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 
Το Δ.Σ. Πολυγύρου συμπαρίσταται στα αιτήματα των
αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διατρανώνει την αντίθεσή του στα σκληρά μέτρα που πρόκειται να υποστεί ο πιο παραγωγικός κλάδος της χώρας.
Τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο διαλύουν την Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη. Παραγωγικός τομέας που πλήττεται: Από την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης με το κλείσιμο της Αγροτικής. Από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων. Από την απώλεια των αγορών. Από καιρικές αντιξοότητες και καταστροφικές ζημιές στην φυτική και ζωική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, που δεν τυγχάνουν ανάλογων αποζημιώσεων.
Και κοντά σ όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν τα ισοπεδωτικά μέτρα της αύξησης του Φ.Π.Α. των εφοδίων. Η κατάργηση της επιστροφής του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο. Η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η αύξηση του συντελεστή του φόρου στο 26% και της προκαταβολής του στο 100%. Η φορολόγηση των επιδοτήσεων. Ο τριπλασιασμός των εισφορών στον Ο.Γ.Α.
Είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή κάτω από τέτοιες συνθήκες; Είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και παραγωγή εθνικού πλούτου, όταν διαλύεται ο κύριος παραγωγικός ιστός της Εθνικής Οικονομίας. Δεν μπορεί να είναι αυτός, ο δρόμος της εξόδου της χώρας από την κρίση.
Το Δ.Σ Πολυγύρου, ενός κατ εξοχήν αγροτικού και κτηνοτροφικού Δήμου, καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να ακούσει τη φωνή του πληττόμενου αγροτικού –κτηνοτροφικού κόσμου και να μην προχωρήσει στα εξοντωτικά για τον κλάδο μνημονιακά μέτρα. Τουναντίον να πάρει όλες τις επιβαλλόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα δώσουν στήριξη την περιφέρεια και οικονομική ανάσα στους παραγωγούς της.
Πολύγυρος 30/10/2015