powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Περιπολίες στη Σιθωνία από την ομάδα εθελοντών 'Δραγουντέλι' λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών

Έντονη βροχόπτωση και δυνατός αέρα σημειώθηκε και στην περιοχή της Συκιάς και στα γύρω χωριά της Σιθωνίας τις μεσημεριανές ώρες.
Η ομάδα ήταν παρών με περιπολίες την στιγμή της έντονης βροχόπτωσης όπου περιπολούσε για τυχόν προβλήματα.
Από το δυνατό αέρα λύγισαν ταμπέλες κι άλλες κόπηκαν ,
κλαδιά έσπασαν , μερικά κεραμίδια σπιτιών ξηλώθηκαν , κεραίες λύγισαν και δέντρα ξεριζώθηκαν, ευτυχώς όλα αυτά χωρίς τραυματισμούς παρα μόνο υλικές ζημιές.
Από την έντονη βροχόπτωση το κεντρικό ποτάμι της Συκιάς ήταν στο όριο της υπερχείλισης.
Η ομάδα ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές σε δύο περιπτώσεις ,η μια όταν δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε μέσα στο οδόστρωμα κλείνοντας το ένα ρέυμα κυκλοφορίας. Αμέσως ενημερώθηκε η Π.Υ και πριν καν προλάβει να έρθει όχημα της Π.Υ απο το σημείο πέρασε ιδιωτικό jcb κι απομάκρυνε το δέντρο , στην συνέχεια ενημερώθηκε η Π.Υ για την απομάκρυνση του δέντρου.
Επίσης απο πληροφορίες που είχαμε , μας ενημέρωσαν ότι εντός του νεκροταφείου Συκιάς, δέντρο(κυππαρίσι) ξεριζώθηκε και έπεσε με συνέπεια να κάνει ζημιά σε μνήματα , μεταβήκαμε κι εκεί ,ενημερώσαμε την Π.Υ όπου μετά απο μετάβαση οχήματος της Π.Υ μας ενημέρωσε ότι υπέυθυνος για την απομάκρυνση είναι ο Δήμος & η τοπική εκκλησία. Στην συνέχεια ενημερώσαμε τον πρόεδρο της κοινότητας και μας ενημέρωσε ότι ο καθαρισμός ,κοπή και απομάκρυνση θα γίνει άυριο.
Να σας ενημερώσουμε ότι όταν υπάρχουν καιρικά φαινόμενα παίρνουμε όλοι τα μέτρα μας και προσέχουμε.
Η ομάδα παραμένει σε επιφυλακή εωσότου εξασθενήσουν τα καιρκά φαινόμενα.

σύνδεσμος  ομάδα εθελοντών δραγουντέλι