powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Κανταράς για το Δελτίο Τύπου της Ιγγλέζη σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου κατά Μονής & Βαρδινογιάννη . Βολιδοσκοπούν σε δημόσια γή.....τα νόμιμα τα ξέρουμε τα πολιτικά τα ξεχάσατε !

Απο τη δήλωση της κ. Ιγγλέση! Βολιδοσκοπεί λέει η Μονή και οι Βαρδινογιάννηδες τη δημόσια γή! Βολιδοσκοπεί δηλαδή εξετάζει σε βάθος! 
Εδώ κυρία Ιγγλέση επιχειρεί χρόνια τώρα να κατασπαράξει τη Σιθωνία και εσύ βρήκες οτι βολιδοσκοπεί. Σιγά μην σκισετε κανένα καλτσόν της Αγγελοπούλου-Δακαλάκη-Παρθένη!

Και το επιστέγασμα είναι πως η ίδια! και η κυβέρνηση θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα! Τα νόμιμα τα ξέρουμε, τα πολιτικά τα ξεχάσατε!
Ορίστε και το απόσπασμα της δήλωσης της: "Δικαίωση για τον Δήμο Σιθωνίας και των αγώνων των κατοίκων αποτελεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής( 52/2015) σχετικά με τις περιουσίες των πολιτών της Σιθωνίας και τη δημόσια γη, που εδώ και 30 χρόνια βολιδοσκοπεί η Ιερά Μονή Ξενοφώντος και η εταιρία « ΣΕΚΑ ΑΕ» συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη".






Δελτίο Τύπου
Θέμα: Δικαίωση του Δήμου Σιθωνίας και των κατοίκων σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της διεκδίκησης 53,000 στρεμμάτων δημοσίας γης από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος και την εταιρία ΣΕΚΑ ΑΕ ,συμφερόντων Βαρδινογιάννη.
Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2015
   Δικαίωση για τον Δήμο Σιθωνίας και των αγώνων των κατοίκων αποτελεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής( 52/2015) σχετικά με τις περιουσίες των πολιτών της Σιθωνίας και τη δημόσια γη, που εδώ και 30 χρόνια βολιδοσκοπεί η Ιερά Μονή Ξενοφώντος και η εταιρία « ΣΕΚΑ ΑΕ» συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Η έκταση αυτή 53.000 στρεμμάτων αποτελεί περίπου το 1/3 της Σιθωνίας , περιλαμβάνοντας χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, εκ των οποίων 15.000 περίπου στρέμματα ανήκουν στους κατοίκους, οικισμούς , καθώς και τα 9 νησάκια της Βουρβουρούς.
Η ιστορία ξεκινάει την σκοτεινή περίοδο της Δικτατορίας όταν ο Υπουργός Γεωργίας της Χούντας υπογράφει μια σκανδαλώδη απόφαση με την οποία εκχωρεί στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος την εν λόγω έκταση βασιζόμενος σε ισχυρισμούς της Μονής ότι κατέχει «σιγγίλια , φιρμάνια ,χοτζέτια»και άλλα ανύπαρκτα Οθωμανικά έγγραφα . Στόχος της Ιεράς Μονής ήταν να προχωρήσει άμεσα στην πώληση της συγκεκριμένης έκτασης στην εταιρία « ΣΕΚΑ ΑΕ » του ομίλου Βαρδινογιάννη.
Έκτοτε έχει ξεκινήσει μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δημοσίου και της Εταιρίας ΣΕΚΑ ΑΕ η οποία φτάνει μέχρι και την τελευταία εκδίκαση της υπόθεσης στις 18 Φεβρουαρίου 2015 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής της οποίας η απόφαση ανακοινώνεται στα μέσα Οκτωβρίου και δικαιώνει τους κατοίκους και τον Δήμο Σιθωνίας.

Στις 14 Ιανουαρίου 2014 είχε κατατεθεί σχετική ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία από τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Ιγγλέζη,Π. Δριτσέλη, Η. Διώτη και Σ. Σακοράφα μετά την οποία υπήρξε η δέσμευση του τότε υπουργού Οικονομικών για διενέργεια οικονομικών ελέγχων.
Επειδή δεδομένου του ιστορικού της υπόθεσης πιθανολογείται να υπάρξει συνέχεια, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα τάσσονται ξεκάθαρα στο πλευρό των κατοίκων και του Δήμου και θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη .
Το γραφείο Τύπου
της Ιγγλέζη Κατερίνας,
Βουλευτού  ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής