powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

ΚΕΔΕ, κινδυνεύει η “Βοήθεια στο Σπίτι”

Σημαντική υστέρηση στη χρηματοδότηση της Πολιτείας προς τους δήμους Δεν έχει αποδοθεί στους δήμους το 30% των χρηματοδοτήσεων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2015 
Μετά τα έργα του ΕΣΠΑ, τον κίνδυνο να τιναχθούν “στον αέρα” και τα κοινωνικά προγράμματα  των δήμων όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η άμεση απόδοση των σχετικών ποσών υπάρχει ο κίνδυνος οι δήμοι να μην μπορούν να “ισοσκελίσουν” τους προϋπολογισμούς τους και χιλιάδες πολίτες να υστερηθούν από σημαντικές και προγράμματα κοινωνικές παροχές όπως για παράδειγμα το Βοήθεια στο Σπίτι, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αποφάσισε να συγκληθεί το επόμενο διάστημα έκτακτη Γενική Συνέλευση, με κεντρικό θέμα τα οικονομικά των δήμων.
Οι βασικότερες υστερήσεις αφορούν στις χρηματοδοτήσεις αναπτυξιακών έργων των δήμων μέσω ΣΑΤΑ, στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και τα προγράμματα υλοποίησης ΟΚΑΝΑ. Επιπλέον η αυτοδιοίκηση δεν έχει λάβει κανένα ποσό για τις Οφειλές Παρελθόντων Ετών. Καθυστερήσεις σημειώνονται και στις χρηματοδοτήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων και της ΚΕΔΕ.