powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Συγκέντρωση εργαζομένων στο ΣτΕ, εκδικάζεται η υπόθεση για τις Σκουριές

Αθήνα 2-10-15
Έξω από το ΣτΕ συγκεντρώνονται το πρωί της Παρασκευής μεταλλωρύχοι με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στην αναστολή με απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Ταυτόχρονα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος θα διαδηλώσουν οι μεταλλωρύχοι που παραμένουν στη Μεσογείων.

Στην Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο υπέρ των μεταλλείων στο Παλαιοχώρι, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η κατάληψη από τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοτάξια στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Η κύρια προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των σωματείων των εργαζομένων, που στρέφονται κατά της αναστολής λειτουργίας των μεταλλείων, θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ. 

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κατά των εξορύξεων χρυσού στα μεταλλεία της Χαλκιδικής.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να αποκατασταθεί το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες τους 400 ατομα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, έγιναν ενημερωτικές παρεμβάσεις και προβολή του ντοκιμαντέρ του Άβι Λιούις «This changes everything» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν.
Newsroom ΔΟΛ