powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Το Ελληνικό Υπ. Παιδείας 'αναγνώρισε' τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!

Σάλος έχει ξεσπάσει έπειτα από την αποκάλυψη βάσει της οποίας σε χάρτη του βιβλίου Ιστορίας της Γ΄Λυκείου, τα Σκόπια αναγράφονται ως «Μακεδονία»
Βέβαια πρόκειται για μία ανιστόρητη αναφορά, δεδομένου ότι κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν είχε καν τεθεί το ζήτημα ονομασίας της περιοχής ως «Μακεδονία».
Ποιοί ελέγχουν τα βιβλία που διδάσκονται στους μαθητές;

Στη σελίδα 130 του βιβλίου υπάρχει ένα χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σε αυτόν τον χάρτη τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία»!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι εν λόγω βιβλίο βρίσκεται στα σχολεία από την περσινή χρονιά. Ωστόσο αυτή η λεπτομέρεια δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι σήμερα.
Περί ανέμων και υδάτων η απάντηση Φίλη
«Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν πρέπει να εμπλέκεται σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία», είπε ο κ. Φίλης, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Φίλης.είπε  Είναι σαφές ότι τα Σκόπια δεν συγκροτούν τον χώρο της Μακεδονίας.
 Μέλη της ΟΛΜΕ ζητούν από το υπουργείο Παιδείας, να πάρει θέση, στο θέμα, άραγε δεν υπάρχει ευθύνη και από τους ίδιους ;