powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου λειτουργία σχολής βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακής χορωδίας.

Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αναγγέλλει τη λειτουργία σχολής βυζαντινής μουσικής και της βυζαντινής και παραδοσιακής χορωδίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια ενταγμένη στους στόχους του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου,
για παροχή ποιοτικής μουσικής παιδείας και ανάδειξης του ελληνικού μουσικού πολιτισμού.
Η βυζαντινή μουσική αποτελεί έκφανση του ελληνικού πολιτισμού και του βυζαντινού εκκλησιαστικού πνεύματος. Ο θαυμαστός αυτός μουσικός πολιτισμός έγινε η τελειότερη δυνατή έκφραση λατρείας και δοξολογίας του Θεού αλλά και εξύμνησης του ανθρώπινου β’ιου. Μετά από μια λαμπρή υπερχιλιόχρονη ιστορία έφτασε ως τις μέρες μας ως εξελιγμένη και καλοφτιαγμένη από τους έλληνες βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς δασκάλους, πρωτοψάλτες και λαμπαδαρίους, λόγιους μαΐστορες και συνθέτες. Δεν υπάρχει ψυχή που θα ακούσει το «Χριστός Ανέστη» ή το «Η Παρθένος σήμερον» και δεν θα στρέψει το νου και τη καρδιά του στη μελωδία ή δεν θα σιγοψελλίσει τα τροπάρια αυτά. Επίσης... η βυζαντινή μουσική αποτελεί ο μακροβιότερος μουσικός πολιτισμός ανάμεσα σε άλλους μεγάλους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να γνωρίσει και κυρίως να βιώσει το μεγαλείο της βυζαντινής μουσικής τέχνης να συμμετάσχει στις σχετικές δραστηριότητες του Δημοτικού Ωδείου, να παροτρύνει τους νέους και τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη βυζαντινή μουσική. 
Να τονίσουμε ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου τυγχάνει αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και χορηγεί αναγνωρισμένα Πτυχία και Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι θα λειτουργήσει και πάλι η Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής για άνδρες και γυναίκες. Πρόκειται για μια Χορωδία που μέχρι τώρα έδωσε εξαιρετικές συναυλίες και εμφανίσεις με την υποδειγματική απόδοση ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών της έντεχνης και προφορικής παράδοσης.

Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία: Κάθε Κυριακή στις 7:00 μ.μ.
Πληροφορίες-Εγγραφές: 2371023086

Διδασκαλία-Διεύθυνση: Βασίλειος Χάδος