powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δήμος Ν. Προποντίδας Διαμαρτυρία για τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τα μαθητικά λεωφορεία

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τα μαθητικά λεωφορεία, όπως ενημερώθηκε τόσο από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, όσο και από την εταιρεία ΚΤΕΛ ΑΕ. 
Σύμφωνα με την εταιρεία ΚΤΕΛ ΑΕ, το πρόβλημα που
προέκυψε οφείλεται στην άρνηση του δημοσίου από τον Ιανουάριο του 2015 και εντεύθεν να καταβάλει την αμοιβή στην εταιρεία. Μας προκαλεί δε ιδιαίτερη εντύπωση ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνον στο Νομό Χαλκιδικής, τη στιγμή που στους υπόλοιπους Νομούς όλης της Ελλάδος εκτελούνται κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια των κατά τόπους ΚΤΕΛ, διότι έχει καταβληθεί η αμοιβή τους μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015.
 Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό έχει άμεσες και σοβαρές συνέπειες για τους μαθητές μας: Επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός των οικογενειών των μαθητών και ταλαιπωρούνται οι μαθητές για την μετάβασή τους στο σχολείο. Έτσι, υποσκάπτεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης και δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των μαθητών.
Παρά το γεγονός ότι η μεταφορά των μαθητών είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, εκπροσωπώντας, όμως, τόσο τους γονείς και μαθητές του Δήμου μας, όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα, αισθανόμαστε την υποχρέωση να διαμαρτυρηθούμε για την ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους και να μεταφέρουμε το αίτημά τους σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Το ζήτημα χρήζει άμεσης επίλυσης και οι τυχόν καθυστερήσεις επιβαρύνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο τους μαθητές μας. Οι μαθητές καλούνται είτε να αναχωρήσουν πολύ νωρίς για το σχολείο τους, είτε να επιστρέψουν πολύ καθυστερημένα στο σπίτι τους και επιβαρύνονται και με το αντίτιμο εισιτηρίου. Ακόμα δεν διενεργούνται και τα δρομολόγια των ταξί. Τέλος, επισημαίνουμε ότι οι μαθητές που μετακινούνται αποτελούν πολύ μεγάλο τμήμα  του συνόλου των μαθητών των σχολείων μας. 
Για τους παραπάνω λόγους, μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων, όπως και των υπόλοιπων μελών της σχολικής κοινότητας και παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς  (αρμόδια Υπουργεία, Αντιπεριφερειάρχη, Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Χαλκιδικής, ΚΤΕΛ ΑΕ) να επιληφθούν άμεσα του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς