powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Σκουριές Ο Κώστας Ευθυμίου από την Επιτροπή Αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού για την απόφαση του ΣτΕ

Ακούστε:stokokkino.gr
Κώστας Ευθυμίου 
Η απόφαση του ΣτΕ ήταν απόφαση ενός σεναρίου που στήθηκε από την εταιρεία από την ημέρα που βγήκε η απόφαση αναστολής , βέβαια σε συντονισμό και συμβουλές των δικηγορικών γραφείων.
Ποτέ δεν απάντησε η εταιρεία στις αιτιάσεις της απόφασης του υπουργού , και από την πρώτη στιγμή έβγαλε μπροστά το θέμα των
εργαζομένων και χωρίς να το δικαιούται, έθεσε παράνομα σε διαθεσιμότητα το σύνολο των εργαζομένων ενώ η απόφαση δεν σταματούσε όλες τις δραστηριότητες, οι εργαζόμενοι ( σε συνεργασία με την εταιρεία ) δεν στραφήκαν ενάντια στην εταιρεία που τους σταμάτησε από την δουλειά τους, λειτουργούσαν με τις οδηγίες συμβουλατόρων.
 Οι 5.000 εργαζόμενοι ξαφνικά έγιναν 867, εκεί που έπρεπε να πάνε με επίσημα χαρτιά (ΣτΕ) πήγαν με τα πραγματικά νούμερα των 867 εργαζομένων.
Το θέμα δεν ειναι πολιτικό όπως λένε οι εργαζόμενοι , η απόφαση Σκουρλέτη είναι για την εφαρμογή της νομιμότητας, δεν εφάρμοσε η εταιρεία αυτά που υπόγραψε και έγιναν νόμος του κράτους, αυτά που της δώσανε  αντί ‹πινακίου φακής› και δεν τα κάνανε.
Το κίνημα θεωρεί αυτή η ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη, είναι καταστροφική για την οικονομία μας, το περιβάλλον, τους ανθρώπους και δεν τη θέλουμε
Η κυβέρνηση και με τον Λαφαζάνη τότε τοποθετήθηκε .
Πρέπει η κυβέρνηση τώρα να τοποθετηθεί με αιχμή την Χαλκιδική που αντιμετωπίζει το πρόβλημα άμεσα και για την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και για την Θράκη που είναι σήμερα εν δυνάμει ανοιχτό πεδίο μεταλλευτικής δραστηριότητας και μεταλλευτικής εκμετάλλευσης.
Όταν μιλάμε για μεταλλευτική δραστηριότητα όπου πολύ πονηρά έρχονται και η εταιρεία, και το ΣτΕ και μας θυμίζουν Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππα που βγάζανε Χρυσό μεσα από τα βράχια, δεν σκάβανε το χώμα να βγάλουν ένα γραμμάριο από ένα τόνο, ούτε η εκμετάλλευση των 50 χρόνων στο Στατώνι μπορεί να έχει σχέση με αυτά που μέλλονται να γίνουν για την περιοχή μας και για την υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη, όταν η δραστηριότητα ενός χρόνου στο Στρατώνι θα γίνεται σε μία μέρα πάνω στις Σκουριές.