powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Αλεξιάδης: Οχι capital controls στους μισθούς, κίνητρα για το πλαστικό χρήμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο» o κ. Αλεξιάδης τόνισε πως δεν θα εφαρμοστούν «capital controls» στους μισθούς, (σημερινό δημοσίευμα ατο Βήμα της Κυριακής), συστήνοντας να
μην υπάρχει φόβος και πως, ό,τι αποφασιστεί, δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, ανέφερε ωστόσο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ήδη μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τη βούληση του υπουργείου να επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος, αλλά με κίνητρα, υποχρεωτικά και εθελοντικά, όπως είπε, με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να εισπράττει το κράτος γρηγορότερα τον ΦΠΑ
Ερωτηθείς για τις 100 δόσεις και τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως “αυτοί που έχουν μπει και είχαν τη δυνατότητα πιο σύντομης αποπληρωμής, θα το πληρώσουν πιο σύντομα. Δεν υπήρχε πρόβλεψη για το εάν κάποιος έχει καταθέσεις στην τράπεζα, τώρα πάμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα”.
Όπως τόνισε, οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου 2016, επισημαίνοντας πως το ΥΠΟΙΚ ολοκληρώνει το σχεδιασμό του και στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση και συνεννόηση με τις τράπεζες. Πρέπει να πάμε σε αλλαγή νοοτροπίας και στους φορολογούμενους και στο κράτος, επισήμανε.