powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Καταγγέλλει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Πολάκης για συντήρηση ασθενοφόρων κόστους Lamborghini και την διαφθορά αλλά ποιόν ;

Σε απίστευτες καταγγελίες που «ακουμπούν» και την προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου Υγείας υπό τον Π. Κουρουμπλή προχώρησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι στον τομέα προμηθειών «το σύστημα της διαφθοράς συνεχίζει και
γλεντάει».
Κόστος συντήρησης των ασθενοφόρων στην Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 6.500 ευρώ ετησίως για κάθε όχημα «κόστος που προσεγγίζει την συντήρηση για μια Lamborghini»
 Για Σίτιση το υπουργείο δίνει «το τετραπλάσιο ποσό από αυτό που κοστίζει το φαγητό σε πεντάστερο ξενοδοχείο»
Το κονδύλι για τους σάκους κωλοστομίας πριν από τρία χρόνια ήταν 18 εκατ. ευρώ και σήμερα ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 120.000 έλληνες θα πρέπει να έχουν πρόβλημα. 
Η δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως από 40 εκατ. ευρώ πήγε στα 47 εκατ. ευρώ και η περιτονιακή διήθηση από 3 εκατ. ευρώ πήγε το 2014 στα 28 εκατ. ευρώ».
Εξήγγειλε ότι θα γίνει «πλήρης καταγραφή όλων των κωδικών και αντιδραστηρίων για τον εφοδιασμό νοσοκομείων. Αυτή την στιγμή το υπουργείο δεν έχει κατάλογο με το τι χρησιμοποιεί κάθε νοσοκομείο.
 Δεύτερον θα υπάρξει περιγραφή των τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικών και όποιο νοσοκομείο δεν τα πληροί θα αποκλείεται από τους διαγωνισμούς.
 Τρίτον, θα υπάρξει καθορισμός τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων. Το εύρος τιμής θα είναι συν - πλην 10% της τιμής που υπάρχει στο 50% των χωρών της ΕΕ. Θα είναι τεράστια εξοικονόμηση».
Προανήγγειλε την απομάκρυνση των διοικήσεων νοσοκομείων που θα αξιολογηθούν αρνητικά και την προκήρυξη των θέσεων διοικητή και υποδιοικητή με ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωσή τους.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για την ανάγκη ”αιμοδότησης” του συστήματος Υγείας από προσωπικό, ανακοινώνοντας ότι αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι προσλήψεις 1.990 νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού και προαναγγέλλοντας:

 Την πλήρωση 2.400 θέσεων στα νοσοκομεία, μεταξύ αυτών 600 θέσεων γιατρών, στο τέλος του χρόνου
 Την ολοκλήρωση, εντός των ημερών, της πρόσληψης 500 επικουρικών γιατρών -επιπλέον των ήδη υπηρετούντων επικουρικών γιατρών-, αλλά και
Προώθηση πολιτικής λύσης, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, πριν τις 31 Δεκεμβρίου, του θέματος των επικουρικών γιατρών και επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού που διορίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και συμπληρώνουν δύο χρόνια θητείας στο σύστημα.

Ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ρευστότητας στο σύστημα, δεδομένου ότι διατέθηκαν κατά τον Σεπτέμβριο 150 εκατ., άλλα 250 τον Οκτώβριο, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα αποδοθεί το εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό ποσό του 1 δισ. ευρώ. Επίσης, ενημέρωσε ότι γίνονται κινήσεις στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποδώσει ο Οργανισμός στο σύστημα τα οφειλόμενα ποσά και δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή 1,2 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών.



Στον άμεσο χρονικό ορίζοντα, θα μεταφερθούν αρμοδιότητες στις αποκεντρωμένες δομές του συστήματος, στις ΔΥΠΕ και στα νοσοκομεία.

Μίλησε για αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, με επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων των ιδιωτικών κλινικών, ενίσχυση των ΠΕΔΥ (δίνοντας και μια δεύτερη ευκαιρία στους γιατρούς που εκδιώχθηκαν από το σύστημα) και ενίσχυση του ΕΚΑΒ.