powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Τα γραφεία της καναδικής πρεσβείας απέκλεισε το κίνημα SOS Halkidiki

φωτο  Δρομογράφος
Τα γραφεία της καναδικής πρεσβείας έχουν αποκλείσει γυναίκες, μέλη του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού ζητώντας να φύγει η εταιρεία Eldorado Gold από τις Σκουριές. Οι γυναίκες ζήτούν να σταματήσει η πρεσβεία να παρεμβαίνει
εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας εταιρείας που καταστρέφει τον τόπο τους. Οι γυναίκες κρατούν πανό και πικέτες στις οποίες αναγράφονται οι παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας εκ μέρους της εταιρείας έτσι όπως βεβαιώνονται και στα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος.

Λόγω της απουσίας του πρέσβη εκπρόσωπος της καναδικής πρεσβείας παρέλαβε την επιστολή και μια ανθοδέσμη Sos Halkidiki ως ένδειξη ευχαριστίας... για την "ανάπτυξη" που έχει φέρει η εταιρεία στον τόπο τους. Στην επιστολή με ειρωνικό τρόπο οι κάτοικοι της Χαλκιδικής "ευχαριστούν" τον πρέσβη που με την υποστήριξη του στην επένδυση συμβάλλει στην καταστροφή και υποβάθμιση του περιβάλλοντος τη περιοχής. "Ξέρετε, ως βαριά βιομηχανική, η περιοχή θ΄ανθίσει: θα έρθουν πολλοί τουρίστες στις ρυπασμένες θάλασσες, το ελαιόλαδό μας θα έχει μεγαλύτερη αξία αφού θα περιέχει βαρέα μέταλλα. Σας ευχαριστούμε που, για τα κέρδη σας, διαλύετε την οικονομία μας" αναφέρουν μεταξύ άλλων δηλώνοντας πως η "ζωή δεν πωλείται"

Οι γυναίκες της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν τέλος ένα συμβολικό δρώμενο για την καταστροφή που επιφέρουν οι καναδικές εξορυκτικές εταιρείες βάφοντας τα χέρια τους με κόκκινη μπογιά ενώ παράλληλα φώναζαν "Εξόρυξη χρυσού με αίμα λαού"