powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι γυναίκες 'SOS Χαλκιδική' τα μηχανήματα σκάβουν βαθειά.. και η Ιγγλέζη γίνεται Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος !!


@sn Στο Μέγαρο  Μαξίμου  οι γυναίκες  SOS Χαλκιδική αλλά τα μηχανήματα σκάβουν  βαθειά το βουνό.  Πηγαίνοντας σήμερα προς τα ΒΑ αν και με ομίχλη στο δρόμο συναντάς όλο και περισσότερα φορτηγά της Ελλάκτωρ.  Εν τω μεταξύ η Ιγγλέζη εκλέχτηκε Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για τη ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο , κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής της 20ης Οκτωβρίου 2015 .
Δημοσίευμα από alterthess.gr
Δεν έχει αλλάξει σε τίποτα η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε κα
ι της κυβέρνησης στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και της μεταλλουργίας διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με γυναίκες-μέλη του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην Χαλκιδική προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι παρά το πολιτικό κόστος που έχουμε υποστεί» -Τα μέλη του κινήματος είχαν συνάντηση και με τον υπ.Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη.
Οι γυναίκες του κινήματος ζήτησαν η κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες καθώς η καταστροφή στο βουνό Κάκαβος συνεχίζεται και η εταιρεία δημιουργεί καθημερινά τετελεσμένα ενώ παράλληλα επεσήμαναν πως δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να ξεκινήσει η εξόρυξη χρυσού.
Η συνάντηση των γυναικών του κινήματος με τον πρωθυπουργό έρχεται μετά από δύο μέρες συνεχόμενων κινητοποιήσεων του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις στην Αθήνα. Την Δευτέρα οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής πραγματοποίησαν  αποκλεισμό των γραφείων της Eldorado GOLD ενώ την Τρίτη απέκλεισαν το κτίριο της καναδικής πρεσβείας διαμαρτυρόμενες για την κάλυψη και τις διευκολύνσεις που παρέχει η πρεσβεία στην καναδική εταιρεία.

Στις 4 το απόγευμα οι γυναίκες της Χαλκιδικής είχαν συνάντηση και με τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος τις διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο εργάζεται σταθερά για την προάσπιση του περιβάλλοντος, της νομιμότητας και του δημοσίου συμφέροντος. 

Η ανακοίνωση της Ιγγλέζη
Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εκλογή Προέδρου Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος

Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για τη ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο , εκλέχθηκε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής της 20ης Οκτωβρίου 2015, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα, η οποία συμμετείχε ήδη ενεργά στην εν λόγω επιτροπή από το 2012.

Η Επιτροπή έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση και αξιολόγηση της κατάστασης του περιβάλλοντος και των συνεπειών των διαφόρων δράσεων επ’ αυτού. Έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα αποσκοπεί στην προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος από ανθρωπογενείς δράσεις και φυσικές καταστροφές, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης και των οικοσυστημάτων, στην ορθολογική διαχείριση αποβλήτων, στην προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, στη διαχείριση των ορυκτών πόρων καθώς και στην προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Επιπλέον η Επιτροπή γνωμοδοτεί για την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών και διεθνών συμβάσεων και στοχεύει στην ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και έρευνας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Γραφείο Τύπου
Κατερίνας Ιγγλέζη
Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής