powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Στην ΑΘήνα αύριο Τετάρτη 18-11 οι αγρότες. Μεγάλη κινητοποίηση κατά των μέτρων.

Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των δυνάμεων του πρωτογενούς τομέα, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, απευθύνουν οι επικεφαλής των οργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας.
"Τα μέτρα που προωθούνται -εάν τελικά ψηφιστούν (κυρίως
φορολογικό και ασφαλιστικό)- θα αφανίσουν τον πρωτογενή τομέα στην χώρα μας και οι Έλληνες πολίτες θα τρώνε τα σκουπίδια των ξένων" υπογράμμισε ο κ. Καμπούρης και πρόσθεσε: "κανένας άνθρωπος που ζει από την ενασχόλησή του με τον πρωτογενή τομέα δεν πρέπει να λείψει από το συλλαλητήριο της Τετάρτης".

Έτσι, το "ραντεβού" έχει κλειστεί για τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

"Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια" επισημαίνεται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα επιδώσει η συντονιστική επιτροπή των οργανώσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων και αλιέων (σ.σ. απαρτίζεται από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αγροκτηνοτρόφων και αλιέων, τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, την ΠΕΝΑ, το Συντονιστικό Όργανο Κρήτης, το Πανελλαδικό Συντονιστικό, την Πρωτοβουλία Αγροτών, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και γενικότερα από αγροτικούς φορείς της Ελλάδας.

Το παναγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.

Στο μεταξύ, όπως αποφασίστηκε, τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο στην Αθήνα θα αναχωρήσουν, σήμερα το βράδυ, ενώ οι επικεφαλής των οργανώσεών τους θα βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα, προκειμένου να διευθετήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Εκτίμηση όλων αποτελεί ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 10.000 εμπλεκόμενοι με τον πρωτογενή τομέα.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών θα λάβει μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των οποίων θα γίνει στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.

Εντωμεταξύ παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών σε τρία σημεία της Πέλλας, δηλαδή του Μελισσίου, όπου χθες προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς του οδοστρώματος, ενώ οι αγρότες σε Μαυροβούνι και Παλαιό Μυλότοπο διατήρησαν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος.